WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

HASTANEDE BÜYÜK YOLSUZLUK, MUTEMET KAYIP, MÜFETTİŞLER İŞ BAŞINDA

Bu haber 03 Temmuz 2014 - 18:11 'de eklendi ve 15.882 kez görüntülendi.

has_tKARABÜK EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİNDE BÜYÜK YOLSUZLUK. BİR SÜREDİR SAĞLIKTA YAŞANAN BOŞLUK SONUNDA YOLSUZLUKLA PATLADI . BİR SÜREDİR SANAL KİŞİLER VE KENDİ ADINA HESAPLAR AÇARAK BUNLARA HASTANE PARASINDAN AKTARIMDA BULUNDUĞU ÖĞRENİLEN MUTEMET  H.K KAYIP. MÜFETTİŞLER İNCELEMELERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Hastanede büyük yolsuzluk. Bir süredir sağlıkta yaşanan boşluk sonunda yolsuzlukla patladı sevgili izleyenler. Hastanenin mutemeti HK’nın hesabına geçirdiği yüklü paralarla ortadan kaybolduğu öğrenildi.

Sağlık Bakanlığı yaklaşık bir aydır tüm illerdeki hastanelerin mutemetliklerinde denetimler başlattı. Sıra Karabük’e de geldi. Müfettişler hesaplarda sıkıntılar olduğunu farkedecekken mutemet HK 4-5 günlük izin aldı. Bu süre içerisinde mutemetin sahte isimler ile sanal hesaplar alarak ve bu kişileri hastanede çalışıyormuş gibi göstererek bu hesaplara ve kendi hesabına para yatırdığı ortaya çıktı. Bu para miktarının aylık 10 milyar TL’ye ulaştığı edinilen bilgiler arasında. Fakat henüz ne kadar zamandır bu dolandırıcılığın sürdüğü belli değil. Yaşanan durum ortaya çıkınca hastane mutemeti H.K kaza yaptığını işe gelemeyeceğini söyledi ve ortadan kayboldu. Bunun üzerine soruşturmalar genişletildi. Bir taraftan HK aranırken diğer taraftan ise tüm hesaplar kontrol edilmeye başlandı.

Bilindiği gibi ilimizde Kamu Hastaneler Birliği genel sekreterliği görevine gerçek atama yapılana kadar uzun bir süre sağlıkta boşluk yaşandı. Hem sağlık çalışanlarının hem de vatandaşların şikayetleri giderek büyümüştü. Siyaset, sağlıkta yönetimle, hastanelerin ihtiyaçları ile değil atamalarla ilgilenirken, denetimsizlik de giderek artmıştı. Ve yaşanan boşluğun, denetimsizliğin sonuçları bu şekilde ortaya çıktı.

Şimdi yapılan soruşturma sadece kaçan mutemet ile sınırlı kalmayacak. Bu işe ortak yöneticiler varsa onlar da ortaya çıkacak. Yoksa bile mutemeti denetlemekle görevli olan hastane yöneticileri ve müdürleri de bu işten payını alacak. Ne denir sevgili izleyenler; Bir musibet bin nasihattan iyidir…

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.