WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

CEVDET AKAY VE SİVİL TOPLUM…

Bu haber 28 Mayıs 2014 - 14:49 'de eklendi ve 11.669 kez görüntülendi.

Bölgemizin yetiştirdiği hemşehrimiz Cevdet Akay, işadamlığının yanı sıra hayırseverliği ile yakından tanınıyordu. Akay, son yıllarda bu özelliklerine bir yenisini daha ekledi ve bir çok sivil toplum örgütünün ülkemizde faaliyete başlamasına öncülük etti. Dernek ve cemiyetçilik yaşamına doğduğu ilçe olan Yenice’nin İstanbul’da faaliyet gösteren dernek başlanlığı ile başlayan Cevdet Akay, kısa adı KARDERFED olan Karabük Dernekler Federasyonu’nun kuruluşuna öncülük etti ve genel başkanlığına getirildi. Halen bu görevini başarı ile sürdürüyor. Karabük’lü başarılı işadamımız Akay, Yenice ve Karabük’le ilgili dernek ve federasyonlarla yetinmedi. Karabük Dernekler Federasyonu’nu kısa adı KASTOB olan Karadeniz illerini kapsayan bir Konfederasyonun bünyesine dahil etti. Bu oluşumda da halen Genel Sekreter olarak görev yapıyor.

Sosyal ilişkileri ve sivil toplum hareketindeki başarıları İstanbul’da büyük ilgi uyandıran Cevdet Akay, daha sonra yoğun istek üzerine İstanbul ve çevresindeki illerin bir çatı altında toplandığı Marmara Dernekler Federasyonu’nun kuruluşuna öncülük etti ve halen bu federasyonun da Genel Başkanlığı görevini sürdürüyor.

İstanbul’da iş dünyası ve bürokrasi ile çok yakın ilişki içinde olan ve ülkemizin gelişmesi için sivil toplum hareketinin güçlü olması gerektiğini her fırsatta vurgulayan Akay, yaklaşık 4 yıl önce kısa adı TÜMBİAD olan Türkiye Bürokratlar ve İş İnsanları Derneği’nin kurulmasına öncülük etmiş ve Genel Başkanlığına getirilmişti. Geçtiğimiz hafta sonu bizim de katıldığımız genel kurulda, TÜMBİAD Genel Başkanlığı’nı Kastamonu’lu işkadını Mihrican Tuzcuoğlu’na devreden Akay, bu derneğin kurucu ve onursal başkanı olarak kaldı. İşadamları, bürokratlar ve aralarında bir çok Profesörün de yer aldığı bilim kurulu ülkemizde iş dünyası ve bürokrasi arasındaki ilişkilerin en üst düzeye çıkarılmasını hedefliyor. İş dünyasının en çok yakındığı bürokrasi engellerinin ikili ilişkilerle çözümlenmesi için çaba harcanıyor. TÜMBİAD ın Genel Başkanlığı’nı bir başka çalışma arkadaşı olan Mihrican Tuzcuoğlu’na devreden Cevdet Akay, aynı genel kurulda bu kez yeni kurulan TÜMBİFED(Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Federasyonu) Genel Başkanlığına oy birliği ile seçildi.

Sivil toplum hareketi ülkemizde son yıllarda gelişmeye başladı. Dünya’nın gelişmiş ülkelerinde sivil toplum kuruluşları çok büyük önem taşıyor. Ülkemizde de yakın bir gelecekte, Sivil Toplum kuruluşlarının çok önemli hale geleceğini düşünürsek, Karabük’lü başarılı bir hemşehrimizin, bir işadamımızın bu kadar önemli dernek ve fedarasyonlarda üst düzeyde yönetici olması hepimiz için hem gurur kaynağı olacak, hem de ilimizin gelişmesi ve tanıtımında çok büyük rol oynayacaktır.

Bir yandan sivil toplum kuruluşlarındaki başarılı çalışmalarını sürdüren Cevdet Akay, iş hayatında da önemli projelerin takipçisi olmaya devam ediyor. Yakın bir gelecekte adını ülke genelindeki çeşitli faaliyetlerde sık sık duyacağımız Cevdet Akay kardeşimize BRTV ailesi olarak başarılar diliyoruz.

cevdetakay cevdetakayy cevdetakayyy

 

Mehmet Çetinkaya
Mehmet Çetinkayamehmet@brtv.com.tr
Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu mezunudur. Gazeteciliğe Karabük'te Batı Karadeniz Ekspres Gazetesi'nde başlamıştır. 29 Mart 1996 tarihinde BRTV ile televizyon ve radyo yayıncılığına sektörüne girdi. 18 yıla yakın karasal yayıncılığın ardından; BRTV yayınları günümüzde milli uydumuz Türksat'ın kapsama alanındaki 70 dolayında ülkeden izlenmektedir. BRTV bölgemizin Dünya ya açılan penceresi olarak bilinirken, Mehmet Çetinkaya'da çeyrek asırdan bu yana Dünyayı gezmekte ve gittiği ülkeler ile ilgili yayınladığı gezi notları ile tanınmaktadır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

1 ADET YORUM YAPILDI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
polat ozturk26 Haziran 2014 / 00:00Cevapla

cevdet akayı bu kadar ovmeye gerek yok once kandırıpta paralarını vermedıgı ıscılerının paralarını odesın tamam safranboluda ısletmecılıgını yuruttugu otelı batırıp personelı madur bırakmıs bı sahsıyet bu