WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

KURTULMUŞ ‘TAN BRTV’YE ÖZEL AÇIKLAMALAR…

Bu haber 20 Haziran 2014 - 14:25 'de eklendi ve 3.433 kez görüntülendi.

nu_man

KURTULMUŞ ‘TAN BRTV’YE ÖZEL AÇIKLAMALAR…

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ankara’dan bir gurup gazeteci ve aileleri ile geldiği Ilgaz’da BRTV’ye özel açıkmalarda bulundu. Ülke ve bölge gündemi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı Seçimi ile ilgili olarak muhalefet partilerinin önerdiği aday için, “Ekmeleddin İhsanoğlu’nun şahsıyla ilgili bir şey söyleyecek değiliz. Asıl konuşulması gereken CHP ve MHP‘nin muhalefet partileri olarak içinde bulundukları hazin durumdur” dedi. CHP ve MHP’nin kendi adaylarını çıkarmak yerine ÇATI ADAY dedikleri bir formüle yönelmek zorunda kaldıklarını belirten Kurtulmuş sözlerine şöyle devam etti:””Asıl konuşulması gereken CHP ve MHP‘nin muhalefet partileri olarak içinde bulundukları hazin durumdur. Başından beri çatı aday arayışı içinde olmak, şu demektir aslında, CHP için de MHP için de. ‘Kendi adayımızı çıkartırsak Cumhurbaşkanı seçilemez.’ Mağlubiyeti peşin kabul etmiş bir üsluptur bu. Dolayısıyla bu ‘CHP ve MHP bir araya gelelim, farklı tabanları, görüşleri olan insanları bir araya getirerek, buradan acaba Ak Parti adayına karşı sonuç alacak adayı bulabilir miyiz?’ arayışıydı.”

IRAK’TA PERŞEMBENİN GELİŞİ ÇARŞAMBADAN BELLİYDİ:

Kurtulmuş, Afganistan‘ın işgalinin ardından Taliban’ın doğduğunu, içinden “El Kaide” diye bir terör örgütü çıkması gibi Suriye veIrak‘ta da “Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)” denilen örgütün ortaya çıktığını kaydederek, “Perşembe’nin gelişi çarşambadan belliydi.Baştan beri söylediğimiz, hem Irak‘ta hem de Suriye‘de bütün bu farklılıkları ortadan kaldıracak, karşılıklı rızaya, müzakerelere dayalı barış süreci oluşması gerekirdi. Irak merkezi hükümetinin bütünlüğü sağlaması için mezhepçi politikalardan uzak olması gerekir. Suriye‘de zaten mezhep çatışması varken, Irak‘ın ilave mezhep çatışmalarına girmemesi gerekir” dedi.

Türkiye’nin bölgede istikrar unsuru olmasından rahatsızlık duyanlar olduğuna dikkat çeken Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş sözlerini şöyle sürdürdü”Türkiye’nin bu bölgede istikrar unsuru olmasından rahatsızlık duyanlar bulunduğunu biliyoruz. Dolayısıyla bu faktörleri bir araya getirdiğiniz zaman karşınıza Musul’daki Türk Konsolosluğunun işgali çıkıyor. Niçin Türk konsolosluğu? Bağdat, Basra, diğer şehirler nitelikleri itibarıyla daha homojen yapıya sahip. Özellikle Musul bölgesi farklı grupların olduğu, işte Sünni Türkmenleri, Şii Türkmenleri, Şii Arapları, Sünni Arapları, Kürtlerin farklı gruplarıyla bir arada olduğu ve hepsinin arkasında da onları savunacak örgütlerin bulunduğu bir bölge.Dolayısıyla Musul’da gaz döktüğünüz zaman, orada yanması muhtemel ateşe benzin döktüğünüz zaman çok büyük bir yangın çıkartabilirsiniz. Türk Konsolosluğuna karşı bu bunun için böyle bir operasyon yapıldığını düşünüyoruz.”

ILGAZ’DA ÜLKE VE BÖLGE GÜNDEMİNİ DEĞERLENDİRDİ:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ılgaz’a Kastamonu Holding tarafından kazandırılan ve işletmesi yapılan Mountain Resort tesislerinde basın mensupları ve aileleri ile bir araya geldi. BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya’nın ülke ve bölge gündemi ile ilgili sorularını üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Karabük ve Safranbolu’ya daha önce çeşitli zamanlarda geldiğini belirten Kurtulmuş, Karabük’teki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirterek “Karabük benim daha önce çeşitli zamanlarda geldiği son yıllarda sürekli gelişen bir ilimiz. Kardemir’i daha önce gezme ve inceleme fırsatı bulmuştum. İlk defa bir demir çelik entegre tesinini Karabük’te bu kadar detaylı inceledim. Kardemir’de son yıllarda yaşanan olumlu gelişmeler hem bölge hem de ülkemiz adına son derece sevindiricidir.” Dedi.

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ BÖLGEYE CANLILIK GETİRDİ:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Karabük Üniversitesi’ndeki gelişmelerde övgü ile söz etti ve şöyle dedi “Ülkemizde her ile bir üniversite açılması ile birlikte, bazı illerimizdeki üniversitelerde tahminlerin üzerinde gelişmeler yaşanıyor. Bu illerimizin başında da Karabük geliyor. Karabük Üniversitesi’nde kısa bir sürede 30 bini aşan öğrenci sayısı ve bunun yanı sıra çok değişik alanlarda fakülte ve yüksekokulların acılması ve de en önemlisi orada çok başarılı bir rektörün olması ile Karabük halkının üniversitesine sahip çıkması bu gelişmeyi sağlamıştır. Başta Rektörümüz olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum.”

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.