WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

SINAV KAYGISINI AZALTMA EĞİTİMİ VERİLDİ

Bu haber 07 Haziran 2024 - 10:29 'de eklendi ve 2.583 kez görüntülendi.

Safranbolu Belediyesi, öğrencilere sınav stresini azaltmaya yönelik bir eğitim programı düzenledi. Safranbolu Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Psikolog Sevdenur Bozkurt, öğrencilere sınav kaygısını azaltmaya yönelik yapılacak egzersizler ve odaklanma eğitimi verdi.

8 Haziran Cumartesi günü saat 10.15’te başlayacak olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) için 3 milyon 120 bin 878 öğrenci, 9 Haziran Pazar günü saat 10.15’te başlayacak olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) için ise 2 milyon 19 bin 709 ve aynı gün saat 15.45’te gerçekleşecek son oturumda Yabancı Dil Testi’ne (YDT) ise 233 bin 389 öğrenci sınav heyecanı yaşayacak.

Bu yoğun sınav döneminde, Safranbolu Belediyesi bünyesinde hizmet veren Psikolog Sevdenur Bozkurt, öğrencilere sınav kaygısını azaltmaya yönelik bir eğitim verdi. Eğitim, Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi.

Eğitim programı, öğrencilere sınav öncesinde ve sırasında karşılaşabilecekleri stresle başa çıkma tekniklerini içerdi.. Bozkurt’un yönlendirmesiyle, öğrencilere sınav kaygısını azaltmalarına yardımcı olacak nefes alma ve gevşeme egzersizleri gibi pratik stratejiler öğretildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.