WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

ÖZKAN ÇETİNKAYA’NIN “İŞGAL” GAFI…

Bu haber 16 Temmuz 2024 - 18:07 'de eklendi ve 3.066 kez görüntülendi.

15 Temmuz Milli Birlik ve Dayanışma Günü’nde Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın yaptığı konuşma ülke gündeminde çok geniş yankı uyandırdı. Karabüklüler olarak bir çoğumuzun yakından tanıdığı, Özkan Çetinkaya’nın vatan ve millet sevgisinden kuşkumuz yok. Hele hele, sosyal medya kullanıcılarının yazdıkları gibi, vatanını sevmeyen biri olması gibi bir durum asla söz konusu olamaz. Ancak, Özkan Çetinkaya, 15 Temmuz törenlerinde bize göre çok ciddi bir hata yaptı. Böylesine önemli bir törende, ya konuları çok iyi bilmek ya da konu hakkında detaylı bilgi sahibi değilseniz kendinizin ya da bir danışmanızın hazırlayacağı yazılı metin üzerinden konuşma yapmak en doğrusu olurdu.

Karabük Belediye Başkanı’nın Karabük Valimizin, milletvekillerimizin, Karabük protokolünün ve çok sayıda Karabüklünün olduğu törende yaptığı konuşmadan bir bölümü yazalım, değerlendirmemize devam ederiz. Konuşmadan bir bölüm şu şekildedir:

 “…..Tarih yeni gibi duruyor 15 Temmuz 2016 ama mazi 1071 Alpaslan’ın Anadolu’yu işgali ile başlıyor. Akabinde atamız Sultan Fatih’in, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u işgali, Kurtuluş Savaşı ve bugün görüyoruz ki aynı hedef aynı istikbal batılı ya da Siyonist güçlerde yine Türk milletinin feraseti, dirayeti ve yine aziz topraklarımızın muhafazasını görüyoruz. Elhamdürillah ki bizler ordusu olan bir millet değil, milleti ordu olan bir devletiz elhamdürillah….”

DİKKAT ETMEK GEREKİYOR…

Devlet Başkanları, Başbakanlar, Milletvekilleri, Belediye Başkanları gibi siyasi aktörlerin topluluk ya da televizyonların canlı yayınlarında çok dikkat etmeleri gerekiyor. Hele hele günümüz teknolojisinde, sosyal medya üzerinden herkesin canlı yayın yapabildiği bir ortamda Karabük’te yapılan bir konuşma anında Türkiye’nin hatta Dünyanın her yanından duyulabiliyor. Bugün, Özkan Çetinkaya başkan ile bu konuyu konuştum, neden böyle bir hata yaptığını sordum. Hatasını kabulleniyor. “Beni yakından tanıyorsunuz, benim vatan sevgimden şüphe etmeyeceğinizi biliyorum” diyor. Elbette, zerre kadar şüphemiz yok. Ama, bu tür zamanlarda yapılan konuşmalara, ağızdan çıkan sözlere çok dikkat etmek gerekiyor. Özkan başkan, iktidar partisinin Belediye Başkanı olduğuna binlerce şükür etsin. Aynı konuşmayı, bir CHP’li, ya da bir başka muhalif partinin Belediye Başkanı etmiş olsa, başına çok daha değişik işler gelebilirdi. Türkiye’de ilkokulu ya da ortaokulu bitiren her Türk bilir ki, 26 Ağustos 1071; Büyük Selçuklu İmparatoru Sultan Alparslan’ın, Bizans İmparatoru Romen Diyojen’i Malazgirt Ovası’nda yerle bir ettiği ve kesin zaferi ile sonuçlandığı bir muharebedir. Bu zaferin ardından, Anadolu’nun kapısı Türklere açılmış ve kesin zaferin ardından Türkler Anadolu’ya yerleşmeye başlamışlardır.

29 Mayıs 1453 tarihi ise, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u feth ettiği tarihtir. Türk tarihinin bütün Dünya tarafından kabullenilmiş bu iki büyük zaferini, “işgal” olarak nitelendirmek, 15 Temmuz Milli Birlik ve Dayanışma törenlerinde böylesine bir konuşma yapmak  Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya kardeşimiz için çok büyük talihsizlik olmuştur. Bugün kendileri bize, kısa bir açıklama yaptılar. İşlerinin yoğun olduğunu, 15 Temmuz törenleri ile ilgili konuşma için hazırlık yapamadıklarını belirttiler. Ancak, Karabük Valiliği’nin sosyal medyası aracılığı ile BRTV dahil bir çok yerde canlı olarak yayınlanan ve geniş kitlilere ulaşan bu konuşma belli ki bir süre daha ulusal basında tartışılacaktır. Hatta, siyaset arenasında da gündeme geleceğinden kuşku koştur ki zaten Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ başta olmak üzere bir çok siyasetçi, konuşma ile ilgili sosyal medya paylaşımları yaparak tepkilerini dile getirmişlerdir.

Bizim, bu satırları yazdığımı ana kadar ilimizden de sadece CHP Karabük İl Başkanlığı’ndan yazılı bir açıklama gelmişti, diğer siyasi partiler ve STK’ların alacağı tavırlar nasıl olacak bilemiyoruz.

KEŞKE, KONUŞMANIN ARDINDAN AYNI KÜRSÜDEN DÜZELTME YAPILMIŞ OLSAYDI…

Özkan Çetinkaya kardeşimiz, genç yaşlarda AK Parti’de siyasete başlamış, Karabük Merkez ilçe Başkanlığı görevinde bulunmuş çok genç yaşlarda parti içindeki birçok rakibinin önüne geçerek partisinin adayı olmuş ve MHP’den güçlü rakibi 15 yıl belediye başkanlığı görevini başarı ile yapmış Rafet Vergili karşısında kazandığı seçim zaferi ile Belediye Başkanı seçilmiştir. Sinop, Kastamonu, Bartın, Zonguldak, Bolu gibi Batı Karadeniz illerinde iktidar partisinin tek Belediye Başkanı olma gibi önemli bir şansı da elinde bulundurmaktadır.

Özkan Çetinkaya başkanın, 15 Temmuz törenlerinde yaptığı “işgal” gafını asla unutmadan, bir daha benzeri hata yapmamasını temenni ediyoruz. Karabük küçük bir Cumhuriyet şehridir. Bu şehirde insanlar birbiri ile zaman zaman birbirleri kırsalar da, kavga da etseler kol kırılır yen içinde kalır misali tamiri mümkündür. Birçok lider, siyasetçi, ulusal basından gazeteci, tarihçi AK Partili Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’yı Sultan Alparslan’ı ve Fatih Sultan Mehmet’i “işgalci” olarak nitelendirmesi karşısında çok sert eleştirseler de, biz aynı şehirde yaşayan insanlar olarak kendisinin bu konuşmayı kasıtlı olarak yapmadığını, gaf yaptığını düşünenlerdeniz. Aslında, olması gereken, aynı ortamda kendisinin bir şekilde uyarılıp, tekrar kürsüye çıkarak “az önce yanlışlıkla fetih kelimesini kullanacağıma, işgal kelimesini kullandım. Düzeltiyor ve özür diliyorum” demiş olsa olay bu boyutlara asla ulaşmazdı.

Karabük Belediye Başkanlığı zor bir görevdir. Cumhuriyet’ten sonra, Demir Çelik fabrikalarının çevresinde kurulmuş, bir çoğu halen gece kondu mahallelerinden oluşan sorunlar yumağı bir şehirde Belediye Başkanlığı yapmak zordur. Allah kolaylık versin dileklerinde bulunuyoruz. Biz, Karabük’te uzun yıllardır gazetecilik yapıyoruz. Elimizden geldiğince Karabük ile ilgili geçmiş deneyimlerimizi, Karabük ile ilgili fikir ve önerilerimizi kendileri ile paylaşmaya hazırız. BRTV olarak olayın kamuoyuna objektif olarak duyurulması dışında, “işgal” gibi Türk halkını rencide edecek çok önemli bir kelimenin, bir heyecandan kaynaklanan “gaf” olduğu düşüncesi ile konuyu daha da fazla Karabük gündeminde tutmayacağımızı belirtiyor, bir daha bu tür büyük hataların tekrarlanmaması dileğinde bulunuyoruz.

Mehmet Çetinkaya
Mehmet Çetinkayamehmet@brtv.com.tr
Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu mezunudur. Gazeteciliğe Karabük'te Batı Karadeniz Ekspres Gazetesi'nde başlamıştır. 29 Mart 1996 tarihinde BRTV ile televizyon ve radyo yayıncılığına sektörüne girdi. 18 yıla yakın karasal yayıncılığın ardından; BRTV yayınları günümüzde milli uydumuz Türksat'ın kapsama alanındaki 70 dolayında ülkeden izlenmektedir. BRTV bölgemizin Dünya ya açılan penceresi olarak bilinirken, Mehmet Çetinkaya'da çeyrek asırdan bu yana Dünyayı gezmekte ve gittiği ülkeler ile ilgili yayınladığı gezi notları ile tanınmaktadır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.