WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

KIBRIS BARIŞ HAREKATI’NIN 50.YILI SAFRANBOLU’DA DA KUTLANDI

Bu haber 21 Temmuz 2024 - 18:45 'de eklendi ve 3.269 kez görüntülendi.

Safranbolu Kültürel Miras Derneği Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıldönümünde Safranbolu Cıngıllıoğlu Sanat Galerisinde yoğun bir katılımla söyleşi gerçekleştirdi.
Tarihçi, Yazar, Eğitimci Kerim Özdemir’in anlatımı ile Kıbrıs adasının tarihsel serüveni, Kıbrıs davası, Kıbrıs ve Safranbolu kesişmeleri ile Türk Mukavemet Teşkilatı kurucularından Safranbolulu İsmail Lütfi Tansu ve akrabası Cemal Ünsal özel olarak anıldı. Kültürel Miras Derneği’nin faaliyeti katılımcılar tarafından tam not aldı.

Söyleşide, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şubesi’nden katılım gösteren Gaziler Mehmet Pençek, İsmail Dereli, Hüseyin Erdoğdu tarafından anlatılan anılar, salonda duygu dolu anlar yaşanmasına sahne oldu.

Kültürel Miras Derneği adına konuşan Dernek Başkanı Mehmet Kütükçüoğlu şu ifadeleri kullandı;

“Değerli arkadaşlar Safranbolu şehri ebediyete uğurladığımız ve yaşayan değerlerle zengin nezih bir şehirdir. Derneğimiz kentimiz ve ülkemiz için önemli şahsiyet, gün ve yıl dönümlerinde üzerine düşen sosyal sorumluluk ilkesi gereği faaliyetlerde bulunmayı görev edinmiştir.
Son genel toplantımızda da gündeme gelen ve etkinlik iradesi gösterdiğimiz karar gereği bir dizi girişimlerde bulunduk.

Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK “Kıbrıs belki Misakı Milli sınırları dışında kalmıştır ama bizim için çok önemli bir adadır. Düşman eline geçmemesi lazım yoksa bütün ikmal yollarımız kapanır.” düşüncelerini paylaşmıştır. Bu duygu ve düşünceler 1950’lerde somutlaşmaya başlamıştır.
Bu çerçevede Kıbrıs davasının “beyin takımından” Türk Mukavemet Teşkilatının kurucularından Safranbolulu İsmail Lütfi Tansu ve Cemal Ünsal beylerin kişiliğinden yola çıkarak “Kıbrıs Barış Harekatında Safranbolu İzleri” isimli bir söyleşi programı planlamıştır.

Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı’yı ziyaret ederek derneğimizin 3 yıllık faaliyet rapor ile derneğimiz katkısı ve Safranbolu Belediyesi yayınlarımdan çıkan Dr. Sebahat Kılıç Bülbül’ün Safranbolu Evlerinde Nazarlıklar kitabını hediye ettik. Tüm üyelerimize selamlarını ve şehir için önemli bir boşluğu doldurduğumuz yorumunu yaptılar bunu da buradan sizlerle paylaşmak istedim.

Safranbolu Kaymakamlığı ve Derneğimiz işbirliği ile Kıbrıs Barış Harekatının 50. yıldönümünde Kerim Özdemir hocamızın anlatımıyla söyleşi programı yapılması kararını aldık. Söyleşimiz için hazırladığımız poster ve anlatımın raporu iki günlük bir çalışma sonrasında kaymakamlığa teslim edilmiştir.

Safranbolu ve ulusal tarihimize dair onlarca bilgi notunun geniş bir dinleyici grubuyla buluşması için tarihi çarşı Cıngıllıoğlu galerisinde söyleşi düzeni sağlanmış, Türkiye Muharip Gaziler Derneği gazilerimiz katılımlarıyla program zenginleşti.
20 Temmuz Cumartesi günü saat 14.00’da gerçekleştirdiğimiz etkinliğe katılım bizi çok mutlu etmiştir.”

Kerim Özdemir çok büyük bir kitap, dergi ve gazete koleksiyonu ile izleyenlere orijinal dokümanlar gösterdi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Elçiliği’nin göndermiş olduğu broşürleri alan misafirler bu özel günün Safranbolu’da kutlanmış olmasını sevinçle karşıladı.
Tarihçi Kerim Özdemir ise “büyük bir tarihi sorumluluğu yerine getirmiş olduğunu, bu davada emeği olan tüm şehit, gazi be siyasilere teşekkür ediyorum” tüm katılımcılara teşekkür etti.
Öte yandan Safranbolu Kaymakamlığı tarafından desteklenen söyleşide Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı Kültürel Miras Derneği’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ederek yapılan çalışmalardan ötürü tebriklerini iletti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.