WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

SOMA’DA ”İTHAL KÖMÜRE HAYIR MİTİNGİ” DÜZENLENDİ

Bu haber 04 Ekim 2024 - 18:01 'de eklendi ve 812 kez görüntülendi.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası tarafından Soma’da ” İthal Kömüre Hayır Mitingi” düzenlendi.

Mitingde Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul yaptığı konuşmada yetkililere seslendi.

Akçul, Cengiz Topel meydanında 3 Ekim’de gerçekleşen toplantıda ‘Madencinin sesini artık duyun, kömür sektöründe yaklaşmakta olan büyük buhranı görmezden gelmeyin’ dedi.

Akçul, şunları söyledi:

“Öncelikle Soma’da, Dursunbey’de, Karadon’da, Elbistan’da, Kozlu’da, Ermenek’te, Siirt’te, Cizre’de, Amasra’da, İliç’te ve sayamadığımız diğer ocaklarda şehit olan madencilerimizi rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyoruz. Şehitlerimizi unutmadık ve hiçbir zaman unutmayacağız. Ayrıca, vatanı uğruna şehit olmuş bütün polislerimizi ve askerlerimizi rahmetle anıyor, vatan nöbetine devam edenlere ve gazilerimize de en derin saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Madencilik uzun ve meşakkatli bir yolculuktur. Kimse bunu sizlerden daha iyi bilemez. Emekçinin alın teriyle var olan bu sektör, maalesef zor durumda. Bazı belirsizlikler nedeniyle firmalar da ne yapacaklarını bilememekte.Çok ciddi bir ekonomik ve sosyolojik çöküş yaşanabilir. Bundan 3 ay kadar önce de bu meydandan sizlerle birlikte yetkililere seslenmiştik. İthal kömüre olan talebin artışından ve yerli kömürün cazibesini yitirmeye başlamasından bahsetmiştik. O günden bugüne, ne yetkililerden ne de ilgili taraflardan her hangi bir adım atıldı. Bugün burada madencinin sesi olarak bir kez daha altını çizerek söylüyoruz ki : yerli kömür, ülkemizin enerji bağımsızlığını koruması, madencilik sektörünün ayakta kalması ve bölgesel ekonomik kalkınmanın devam etmesi açısından, vazgeçilemez öz kaynağımızdır. Yerli kömürün ithal kömür karşısında rekabet gücünün zayıflaması, hem yerli kömür üreticilerine, hem işçiye, hem de yöre esnafına vurulacak büyük bir darbe olacaktır. Bu öngörümüzün de sonuna kadar arkasındayız. Yerli kömür biz maden işçilerinin olmazsa olmazıdır.

unutulmamalıdır ki ; Kömür yoksa biz de yokuz. “

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.