WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

ÇAYCUMA TUHAF BİR SORUŞTURMA İLE ÜLKE GÜNDEMİNDE…!

Bu haber 18 Ekim 2024 - 11:16 'de eklendi ve 2.499 kez görüntülendi.

Zonguldak’ın Çaycuma İlçesi Başsavcısı Y.C’in, Avukat sevgilisinin eski sevgililerine soruşturma başlattığı iddiaları şok etkisi yarattı. İddiaların odağındaki Başsavcı Y.C “Bu konuda açıklama yapamam, il Başsavcımız konuyu yakından takip ediyor. O açıklama yapabilir” derken, Zonguldak il Başsavcısı Abdürrahim Alan ise “yürüyen bir soruşturma varken, açıklama yapmamız doğru olmaz” dedi. Ulusal Basında yer alan iddialar üzerine Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un, Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanı sıfatıyla verdiği izin doğrultusunda, Çaycuma Başsavcısı hakkında HSK tarafından soruşturma başlatıldı.

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesi tuhaf bir skandal ile ülke gündemine geldi. İddialara göre, ilçenin Cumhuriyet Başsavcısı Y. C, Çaycuma ve Zonguldak’ta avukatlık yapan ve Zonguldak Barosuna kayıtlı bir avukat ile beraberlik yaşamaya başlıyor. Bir süre sonra, iddialara göre Başsavcı, avukat sevgilisinin eski sevgililerini araştırmak için; adına Instagram hesabı açıldığı ve “kişisel verilerin hukuksuz bir şekilde ele geçirildiği” iddiası ile soruşturma açıyor. Soruşturma açılanların, Başsavcının sevgilisinin eski sevgilileri olduğu iddiası ise kamuoyunda büyük şok yaşattı. Aralarında, askerlerin ve avukatların da olduğu kişiler hakkında başlatılan soruşturma kapsamında Zonguldak Barosu avukatlarından Ö.U.K ’ın yazlığında gözaltına alındığı ve avukatın bilgisayarı ile cep telefonuna el konulduğu öne sürüldü.

ÇAYCUMA CUMHURİYET BAŞSAVCISI Y.C “BEN AÇIKLAMA YAPAMAM, İL BAŞSAVCIMIZ AÇIKLAMA YAPABİLİR”

İddiaların odağındaki, Zonguldak’ın Çaycuma ilçesi Başsavcısı Y. C., sevgilisinin eski sevgilileri hakkında yetki aşımı ile soruşturma başlattığı iddiaları ile ilgili olarak, kendisinin bu konuda bir açıklama yapamayacağını, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı’nın bu konuda yetkili olduğunu belirtti. Bekar olduğunu belirten Başsavcı Y. C, kendisinin bir iftira ve komplo ile karşı karşıya olduğunu söylemekle yetindi. Çaycuma Başsavcısı, iddiaların ulusal basında gündeme gelmesi ile birlikte Perşembe ve Cuma günleri izin aldı. Başsavcının Pazartesi günü makamına geleceği, başsavcılık görevlileri tarafından belirtilirken, Zonguldak İl Cumhuriyet Başsavcısı’nın ise Çaycuma’ya giderek, adliyedeki hakim ve savcılar ile görüştüğü öğrenildi.

Zonguldak İl Cumhuriyet Başsavcısı  Abdürrahim Alan , Çaycuma ilçesinde yaşandığı ileri sürülen soruşturma iddiaları ile ilgili olarak “Şu anda yürüyen bir soruşturma var. Dosya hakkında bir açıklama yapmam doğru olmaz.” dedi.

AVUKAT Ö.U.K., “EVİMDE KİMSE YOKKEN EVİM ARANMIŞ, BENİ DE TATİL YAPTIĞIM YERDEN ALIP GÖTÜRDÜLER”

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde yaşandığı öne sürülen ve ulusal basında da gündeme gelen soruşturma iddiaları ile ilgili olarak, Zonguldak Barosu Avukatlarından Ö. U. K. olayı doğrulayarak kendisi hakkında soruşturma açıldığını ve evde kimsenin olmadığı bir anda arama yapılıp, kendisinin de tatilde iken yazlıktan alınıp Zonguldak’a getirildiğini belirtti. Avukat Kayahan, BRTV Haber merkezimizin konu ile ilgili görüşlerini sorduğunda şöyle dedi:

“11.09.2024 tarihinde Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması kapsamında Zonguldak’taki aile evimiz, herhangi bir aile üyem evde yokken aranmıştır. Bu aramanın ardından eve gittiğimde, yatak odası dolabımın etrafa saçıldığını, evde bulunan yatakların kaldırıldığını ve mevcut sevgilim ile olan fotoğrafların karıştırıldığını gördüm. Bahsettiğim fotoğraflar dijital materyal kapsamında değildir; yalnızca polaroid hatıra fotoğraflarıdır. Aynı zaman diliminde, ben Sakarya’da ailemle birlikte kalırken evim aranmıştır ve gelen kolluk görevlileri eşliğinde Zonguldak’a seyahat ettik. Belirtmek isterim ki hiçbir kolluk görevlisinden kötü muamele veya saygısızlık görmedim. Ancak Zonguldak’taki evim aranırken yapılan muamele, şahsım adına çok aşağılayıcıdır. Olayın ilk anından itibaren baro başkanımız ve meslektaşlarım olayın takipçisi olmuşlardır. Süreç içerisinde de kendileriyle istişarelerimiz bir hayli olmuştur. Soruşturma aşamasında öğrendiğim kadarıyla, şikayetçi taraf olayın soruşturmasının yapıldığı Çaycuma Adliyesi’nin başsavcısıdır. Olayın bana dahil edilme kısmına gelirsek, yıllar önce ilişkim olan avukat bir kız arkadaşımın ifadesinde ismimi geçirmesi ve bu hanımefendinin kullandığı telefon ile ilişkimiz olduğu dönemde benim görüşmelerimin olmasıdır. Bir avukat olarak, bu olayda arama yapılacak kadar somut delil olmadığını düşünmekteyim. Yaşanan bu talihsiz olay neticesinde ben ve ailem zor duruma düştük. Ancak gerek Zonguldak Cumhuriyet Başsavcımıza, gerek baromuza güvenim tamdır; bu talihsiz olayın en kısa zamanda çözümleneceğine inanıyorum. Diğer açıklamaları, soruşturmanın selameti için daha sonra yapmam daha iyi olacaktır.”

HANGİ KONULARDA SORUŞTURMA AÇILDI..

Kendisi ile ilgili hangi suçlamalar ile soruşturma açıldığı şeklindeki bir sorumuz üzerine ise, Zonguldak Barosu Avukatlarından Ö.U.K, sadece bir konuda değil bir çok suçlama ile soruşturma açıldığını belirtirken, bu soruşturmaları da bir bir sıraladı. İşte, o soruşturmalar: “Hakaret , tehdit ,Şantaj ,kişisel huzur ve sükunu bozma , nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs ,bilişim sistemlerini kullanarak hırsızlığa teşebbüs, özel hayatın gizliliğini ihlal ,kişisel verileri hukuka aykırı verme ve ele geçirme , kişisel verileri hukuka aykırı kaydetme.”

HSK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un da iddiaların gündeme geldiği günden bu yana olayı yakından takip ettiği ve HSK’nın Çaycuma Başsavcısı ile ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi. Çok yönlü olarak yapılacak soruşturma sonunda, olayın netliğe kavuşacağı belirtiliyor. Çaycuma’dan çeşitli kaynaklar, olay ile ilgili ön yargılı olunmaması gerektiği, bekar olan başsavcının avukat hanım arkadaşından kaynaklanan bir sorun olabileceği gibi, Başsavcıya karşı da kendisinden rahatsız olan bazı çevrelerin çok yönlü bir oyunu olabileceğini belirtiyorlar. Biz de, bölgenin bir yayın organı olarak gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Toplumumuzun adalete olan güven duygusunun zedelenmemesi için, olayın tüm yönleri ile ortaya çıkarılarak kamuoyuna açıklama yapılacağını umut ediyoruz. Özellikle, bölgemizi çok yakından bilen, tanıyan Bartınlı hemşehrimiz Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un da Çaycuma’daki bu olay ile yakından ilgilendiği de edindiğimiz bilgiler arasındadır.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.