WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

Batı Karadeniz Platformu Yol Haritasını Belirledi

Bu haber 18 Ekim 2024 - 15:47 'de eklendi ve 245 kez görüntülendi.

Kastamonu, Bartın, Zonguldak, Karabük, Sinop ve Çankırı’nın oluşturduğu Batı Karadeniz Platformu, kuruluşunun ardından ilk toplantısını yaptı. 24 kişinin katıldığı toplantıda platformun son karar merci, Batı Karadeniz Birliğinin fikir babası Kastamonu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sudi Topal olarak belirlendi. Toplantıda platform çatısı altında çeşitli komisyonların da kurulmasına karar verildi.
Batı Karadeniz Platformu kuruluşunun ardından ilk toplantısını İstanbul Çankırı Vakfı Başkanı Selçuk Baydar ve Çankırı Dernekler Konfederasyon Başkanı Mustafa Can’ın ofisinde gerçekleştirdi. Batı Karadeniz Birliği ve platformun yol haritasının belirlendiği toplantıya 24 kişi katıldı. Kadın üyelerinde etkin bir şekilde yer aldığı toplantıda hakemlik görevi platformun fikir babası Kastamonu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sudi Topal’a verildi. Son karar merci olarak Topal’ı seçen üyeler, platformla ilgili meselelerin Topal’a iletilmesini ve onun kararı doğrultusunda çözüme kavuşturulmasına karar verdi.
Siyaset değil, hemşeri menfaati
Platformun genel sekreteri olarak Mesut Eryılmaz belirlendi. Eryılmaz ve Selçuk Baydar, platformun uyumlaştırıcıları olarak görev alacak ve genel sekreterlik işlemleri de bu kapsamda yürütülecek. Her üyenin siyasi görüşü olabileceğinin de ifade edildiği toplantıda siyasi görüşlerin platformun birlik ve beraberliğini zedeleyemeyeceği vurgulandı. Özellikle platform içindeki ilişkilerde, hemşeri menfaatin her zaman ön planda tutulacağı kaydedildi.
Komisyonlar kurulacak
Bir anlamda yol haritasının da belirlendiği toplantıda platform çatısı altında Siyasi Parti Komisyonu, Yerel Yönetimler Komisyonu, Bürokrasiden Sorumlu Komisyon, Proje ve Yatırım Komisyonu ve Etkinlik Komisyonun kurulması da kararlaştırıldı. Bu komisyonlar dışında başka komisyon önerilerinin de dikkate alınacağı ifade edildi.
Basına tanıtılacak
Toplantının konuları arasında Platformun ve etkinliklerinin basın aracılığıyla 6 ilin kamuoyuna tanıtılmasına da karara verildi. Yapılacak etkinliklerde sanatçıların da sahne almasını kararlaştıran Platform, bir televizyon kanalında söyleşi gerçekleştirmeyi de planladı.
Topal; “Her il için çok önemli bir proje tespit edeceğiz”
Platformun hakemi olarak seçilen Suudi topal “Bana hakemlik ve beylik rolü verildi. Batı Karadeniz çok önemli bir coğrafya. Gerek Balkan Savaşları, gerek Kurtuluş Savaşı’nda bölgemiz ülkemizin kurtuluşu için büyük mücadeleler vermiş. Bölgemiz çok zengin olmasına rağmen hak etmiş olduğu değeri hükümetlerden, ilgili kurumlardan ve ticari kuruluşlardan alamadığını görüyoruz. Bu birlik çok büyük işler başaracak. Öncelikle her il için çok önemli bir proje tespit edeceğiz. Bu projelerin uygulanması ve hayata geçirilmesi için baskı unsuru olacağız. Ayrıca bu grup sürekli proje üretecek ve bu projelerin hayata geçirmesi için Batı Karadeniz birliği olarak destek vereceğiz.” Dedi.
Sezer; “Batı Karadeniz İstanbul’da büyük bir nüfus”
Kastamonu Dernekler Federasyonu (KAS-DER) Başkanı Rahmi Sezer, Batı Karadeniz’in İstanbul’da büyük bir nüfus olduğunu belirterek “Biz siyasette temsil gücümüzü kullanacağız. Batı Karadeniz İstanbul’da büyük bir nüfus. Bu nüfus oranında siyasette, ticarette, bürokraside ve sosyal hayatta aynı oranda temsil edilmediğimizi söylemek istiyorum. Gücümüzü her platformda her yerde göstereceğiz.” İfadelerinde bulundu.
Eryılmaz; “Geleceğimiz adına önemli adımlar attık”
Platformun Genel Sekreteri Murat Eryılmaz toplantıda “Toplantımıza katılan herkese içtenlikle teşekkür ederiz. Toplamda 24 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz bu verimli toplantıda, platformumuzun geleceği adına önemli adımlar attık. Katkılarınızla güçlenen bu yapının daha da ileriye taşınacağına olan inancımız tamdır. Her birinize bu yolda verdiğiniz destek için tekrar teşekkür ederiz. Birlikte büyük işler başaracağımıza yürekten inanıyoruz.” Dedi.
Çankırı Dernekler Konfederasyonu Başkanı Mustafa Can da “Bu platform öncelikle siyasette Batı Karadeniz’in temsil gücünü yükseltecek. Her partiye Batı kariyerinizden önemli insanların katılımını sağlayacağız. 10 bin kişilik bir toplantı düzenleyeceğiz. Bu toplantıda projeleri ve bölgemizin değerli insanlarını tanıtacağız. Bölgenin tanıtılması için kendime ait televizyonların kullanılmasında her çeşit desteği vereceğim. Ayrıca bölgemizin insanının kalkınması için öğrenci bursları başta olmak üzere sosyal yardımlar yapacağız. Çankırı Dernekler Federasyonu’nun merkezini Batı Karadeniz birliği olarak kullanılabileceğiz ve her şekilde destek vereceğiz. ”İfadelerinde bulundu.
Öztoprak; “Bölge insanımızı bir araya getirecek”
Toplantıya katılan Bartın Dernekler Federasyonu (BARFED) Kadın Komisyonu Üyesi ve İstanbul Barosu Genel Sekreteri Avukat Burcu Öztoprak ise “Bu akşam düzenlenen toplantıya nazik davet için içten teşekkürlerimi sunarım. Bölge insanımızı bir araya getiren ve dayanışmamızı güçlendiren bu tür organizasyonlar, kültürümüzü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak açısından büyük önem taşımaktadır. Sizlerle bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyacağım. Toplantıda emeği geçen herkese, ev sahibimiz meslektaşım Av. Selçuk Baydar’a, değerli federasyon ve dernek başkanlarımıza teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.
Avcı, kadınların itici gücüne dikkat çekti
Platformun etkin üyelerinden biri olan ve toplantıya kadın üyeleri de davet eden BARFED Başkanı Sabri Avcı’da kadınların sosyal hayattaki önemine dikkat çekerek toplumda olduğu gibi platformun birçok çalışmasında da itici güç olacağını kaydetti.
Platformun geniş çaplı ilk toplantısında KASDER Başkanı ve AVM’lerin en lüks mağazalarını yapan Mimar Rahmi Sezer, Çankırı Dernekler Konfederasyonu Başkanım ve Armatör Mustafa Can, TOBB Orman Ürünlerin Meclisi Başkanı ve Orman Yüksek Mühendisi Sabri Avcı, Yüksek Mali Müşavir Özlem Teke, Düzce Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Doç. Doktor Hicran Hamza Çelikyay, Şehir Planlamacı Ahmet Özdal, Kozmetik Fabrikası Müdürü İsmail Oyanık, Aktıp Hastanesi Sahibi 3 D Yazıcı Üretimcisi Refik Akmaz, Çankırı Vakfı Başkanı Avukat Selçuk Baydar, Quiet Abana Oteli Sahibi ve iş İnsanı Aydoğan Süer, İnsan Kaynaklarından Nejdet Güngör, Kastamonu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İş İnsanı Sudi Topal, Çelik İthalat ve İhracatçı Yücel Gündoğdu, Çelik İthalat ve İhracatçı Ahmet Gündoğdu, Endüstriyel Otomasyon Rıfat Can, Harita Mühendisi Mesut Eryılmaz, İnşaat Mühendisi İbrahim Sezer, Enerji Sektöründen İsmail Kılıçaslan, Vedat Berber, Çam Sakura Eski Başhekimi ve Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Deniz Tabip Albay Kalp ve Damar Cerrahi Doktoru Nurettin Yiğit, Akademisyen Hicran Çelikyay, Otomotiv Önder Tozan, Güçlendirme Müteahhitti Enis Oyanık, Ambalaj Film Toptancısı S. Ali Paslı, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Çapraz İstanbul Barosu Genel Sekreteri Avukat Burcu Öztoprak ve BARFED İcra Kurulu Üyesi ve Kadın Komisyonu Başkanı Avukat Fatma Hopikoğlu yer aldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.