WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

Akademisyenler Ödülleri İle Gururlandırıyor

Bu haber 21 Ekim 2024 - 11:49 'de eklendi ve 504 kez görüntülendi.

Karabük Üniversitesi akademisyenleri ödüllere doymuyor. Yönetmenliğini Karabük Üniversitesi Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Musa Ak’ın, KBÜ doktora öğrencisi Öğr. Gör. Hasan Basri Özdemir ile gerçekleştirdiği “Bir Orkestranın İzinde” belgeseli, 9. Uluslararası Türk Dünyası Belgesel Film Festivali’nde üçüncülük ödülünü kazandı.
Başarılarına her geçen gün yenisini ekleyen Karabük Üniversitesi, kültür-sanat alanında da başarıdan başarıya koşuyor. Karabük Üniversitesi Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesinde görevli Dr. Öğr. Üyesi Musa Ak’ın, KBÜ doktora öğrencisi Öğr. Gör. Hasan Basri Özdemir ile birlikte yönetmenliğini gerçekleştirdiği Türkiye’nin ilk kızlar orkestrasının hikayesini anlatan “Bir Orkestranın İzinde” belgeseli, festivalin Uzun Belgesel Yarışması kategorisinde üçüncülük ödülüne layık görüldü. Ödül, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Köylüoğlu tarafından takdim edildi. Belgesel, Türkiye’nin müzik tarihinde önemli bir yere sahip olan kızlar orkestrasının kuruluşunu ve müzik dünyasına olan katkılarını ele alıyor.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Musa Ak ve ekibinin ‘Bir Orkestranın İzinde’ belgeseliyle kazandığı üçüncülük ödülünü kutluyorum. Üniversitemizde bilimsel araştırma, uygulama ve geliştirme faaliyetleriyle birlikte kültür-sanat çalışmaları da aralıksız sürmektedir. Karabük Üniversitesi akademisyenlerinin her alanda öne çıkması bizleri gururlandırmaktadır. Karabük Üniversitesinin ulusal ve uluslararası başarıları artarak devam edecektir” şeklinde konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.