WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

KBÜ’nün İlk Sürdürülebilirlik Raporu Yayımlandı

Bu haber 23 Ekim 2024 - 16:24 'de eklendi ve 511 kez görüntülendi.
Karabük Üniversitesi tarafından çevresel, kurumsal, ekonomik ve sosyal sürdürülebilirlik alanındaki faaliyetleri ve performansı içeren ilk Sürdürülebilirlik Raporu yayımlandı. Rapor, üniversitenin sürdürebilirlik hedeflerine ulaşma yolunda attığı adımları ve geleceğe yönelik stratejilerini ortaya koyuyor.
Sürdürülebilirlik Komisyonu tarafından hazırlanan raporda, Karabük Üniversitesinin çevresel etkiyi azaltma hedefleri doğrultusunda enerji tüketimi, su yönetimi, atık yönetimi ve karbon emisyonlarının azaltılması gibi önemli sürdürülebilirlik girişimlerine yer veriliyor. Ayrıca sosyal sürdürülebilirlik kapsamında öğrenci ve personel refahı, topluluk projeleri ve yerel halkla iş birliği konularında yapılan çalışmalar da detaylandırılıyor.
Raporda, üniversitenin sürdürülebilirlik alanında attığı adımların yanı sıra, bu süreçte izlenecek gelecekteki stratejilere de yer veriliyor.
“Eğitim ve araştırmalarımızda sürdürülebilirlik anlayışını daha fazla yerleştirerek, bu konuda farkındalık yaratmayı ve çözümler üretmeyi hedefliyoruz”
Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, sürdürülebilirlik konusunda Karabük Üniversitesi olarak enerji verimliliği, atık yönetimi, su tasarrufu ve yeşil kampüs projeleri gibi çeşitli alanlarda öncü adımlar atıldığını ifade ederek,  “Akademik ve idari kadrolarımızdan öğrencilerimize kadar herkesin bu sürece aktif olarak katılmasını teşvik ediyoruz. Eğitim ve araştırmalarımızda sürdürülebilirlik anlayışını daha fazla yerleştirerek, bu konuda farkındalık yaratmayı ve çözümler üretmeyi hedefliyoruz. Sürdürülebilir bir dünya için üzerimize düşen görevleri yerine getirirken, bireysel olarak da çevremize duyarlı adımlar atmamız gerektiğinin bilincinde olmalıyız. Unutmayalım ki, küçük adımlar büyük değişimlere yol açabilir. Bu bağlamda, tüm üniversite topluluğumuzu sürdürülebilirlik hedeflerimize katkı sağlamaya davet ediyorum. Birlikte, geleceğimizi daha yeşil, daha adil ve daha sürdürülebilir kılabiliriz. Karabük Üniversitesi Sürdürülebilirlik Raporu’nun hazırlanması aşamasında katılımcı ve paylaşımcı bir anlayış ile katkı sağlayan akademik ve idari personelimize teşekkür eder, bu çalışmanın üniversitemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.