WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

KBÜ ve KARDEMİR’den Ortak Projeler: Üretim Kalitesinde İnovatif Adımlar

Bu haber 25 Ekim 2024 - 16:22 'de eklendi ve 469 kez görüntülendi.
Karabük Üniversitesi ile KARDEMİR arasında Teknokent, Prototip Merkezi ve Ar-Ge iş birliği görüşmeleri gerçekleştirildi.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ile iş birliği alanlarını genişletmek, üretim süreçlerini iyileştirmek ve ileri Ar-Ge projelerini hayata geçirmek üzere bir araya geldi.
Toplantıya Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, KARDEMİR Genel Müdürü Dr. Dursun Ali Yaşacan, Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Ünal, Karabük Üniversitesi Demir Çelik Enstitü Müdürü Doç. Dr. Recep Demirsöz, Karabük Teknokent Genel Müdürü  Dr. Öğr. Üyesi Samet Nohutçu, KARDEMİR İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Karakuş, Kalite ve Ar-Ge Direktörü Dr. Tuğrul İmer ve Bağlı Kuruluş ve İştirakler Müdürü Halil Topcu katıldı.
Toplantıda Karabük Üniversitesi tarafından KARDEMİR’de gerçekleştirilecek projelerin üretim ve kalite süreçlerini iyileştirme hedefleri ele alındı. Özellikle demir üretimi, çelik üretimi, katılaşma ve haddeleme proseslerinde simülasyon çalışmaları ve iyileştirme faaliyetlerinin ortaklaşa yapılması vurgulandı.
Kalite ve Ar-Ge Direktörü Dr. Tuğrul İmer, düzenlenen toplantıda KBÜ Teknopark’ta yapılacak yeni teknokent binası ve kurulması planlanan prototip merkezi hakkında bilgiler paylaştı. Kurulacak pilot yüksek fırın tesisi ile kok, PCI kömürü, hidrojen ve oksijen kullanımı konularında çalışmalar yapılıp süreç iyileştirmeleri yapılabileceği konusu dile getirildi.
KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, KARDEMİR’in yurt dışında yaptırdığı aks-teker setlerinin tam gövde yorulma testleri için gerekli test sistemi tasarımı ve imalatının Karabük Üniversitesi ile birlikte yapılması hususunu dile getirdi.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Üniversitemizin akademik birikimini ve teknolojik altyapısını, KARDEMİR’in sanayi gücü ve tecrübesiyle birleştirerek, ülkemiz için büyük önem taşıyan projelere imza atmayı hedefliyoruz. Bu iş birliğimiz, sadece iki kurum arasındaki ilişkilerin güçlenmesiyle sınırlı kalmayacak, aynı zamanda bölgesel kalkınmaya ve Türkiye’nin küresel rekabet gücüne de katkı sağlayacaktır. Görüşmelerimizde özellikle üretim ve kalite süreçlerinin iyileştirilmesi, demir ve çelik üretimi, katılaşma ve haddeleme proseslerinde simülasyon çalışmaları gibi konuları ele aldık. Ayrıca, KBÜ Teknopark’ta kurulacak yeni teknokent binası ve prototip merkezi, bu ortak çalışmaların hayata geçirileceği önemli bir alan olacaktır” ifadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.