İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasına ilişin açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse;
“Bugün ülkemizde yaşanan gelişmeler, hukuk ve demokrasi adına ciddi kaygılar yaratmaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun sabah saatlerinde evine düzenlenen operasyonla gözaltına alınmasını büyük bir endişeyle takip ediyoruz. Aynı süreçte, aralarında belediye yetkililerinin de bulunduğu toplam 106 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş olması, yerel yönetimlere yönelik ağır bir müdahale olarak değerlendirilmektedir.
Demokrasi, halkın iradesine saygıyı gerektirir. Seçilmiş belediye başkanlarına yönelik yargı süreçlerinin siyasi bir araç haline getirilmesi, halkın demokratik tercihine doğrudan bir müdahaledir. Türkiye’nin adalet sistemine olan güvenin korunması için hukukun üstünlüğüne sıkı sıkıya bağlı kalınması gerektiğini hatırlatmak isteriz.
Bu süreçte halkımızı sağduyulu olmaya, demokratik haklarını barışçıl yollarla savunmaya davet ediyoruz. Unutulmamalıdır ki, demokrasi halkın iradesiyle var olur ve onu yaşatacak olan da yine halkın kendisidir.
Koltuklar geçici, halk ile devlet kalıcıdır. Unutulmamalıdır ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!” ifadelerini kullandı.