WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

KARABÜK MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ AVRUPA’DA

Bu haber 04 Şubat 2015 - 17:11 'de eklendi ve 4.401 kez görüntülendi.

krb_egKARABÜK MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ AVRUPA’DA 

Karabük Mesleki Eğitim Merkezimiz başarılı çalışmalarına devam ediyor. İlimiz Mesleki Eğitim ve Mesleki Belgelendirme işlemlerini yürüten Mesleki Eğitim Merkezi, öğrencilerinin daha iyi yetişmesi için yenilikçi projeler yapıyor. Bu anlamda daha önceki yıllarda da öğrencilerine Avrupa’nın çeşitli şehirlerinde staj imkânı sağlayan Mesleki Eğitim Merkezi, yeni bir başarıya daha imza atarak öğrencilerine yine Avrupa’da staj imkânı sağladı.

 

T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) Tarafından, Karabük Mesleki Eğitim Merkezi, Bartın Lütfullah Kocabaşoğlu Mesleki Eğitim Merkezi ve Zonguldak Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüklerinin ortaklığında 2014 yılında hazırlanan proje kabul edilmiştir. “Avrupa’da Turizm Hizmetleri“ isimli proje 01.09.2014–01.09.2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Projenin amacı; öğrencilerin mesleki becerilerini geliştirmek, Avrupa ve Türkiye’deki turizm sektörünü kıyaslamak, öğrencilerin kendilerini daha iyi geliştirebilmeleri için özgüvenlerini yükseltmek ve yaratıcılıklarını geliştirmek, yabancı dilde pratik yapmaları ve farklı kültürleri tanımalarını sağlamaktır.

Proje, Bartın Lütfullah Kocabaşoğlu Mesleki Eğitim Merkezi, Zonguldak Mesleki Eğitim Merkezi ve Karabük Mesleki Eğitim Merkezi’nde eğitim görmekte olan Yiyecek-İçecek ve Konaklama-Seyahat alanı öğrencilerine yönelik olarak hazırlanmıştır. Öğrenciler, İtalya’da “Salata ve Salata Sosları Yapımı” eğitimi, Portekiz’de “Servis Elemanlığı” ve Polonya’da “Konuk İlişkileri” eğitimi alacaklardır.

Karabük, Bartın ve Zonguldak Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlükleri Projenin ortağıdır. Proje kapsamında, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri alanından, her ortak kurumdan 15 olmak üzere toplam 45 çırak öğrenci, Portekiz, Polonya ve İtalya‘da 2‘ şer haftalık sürelerde, refakatçi öğretmenleri nezaretinde uygulamalı eğitim alacaktır.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.