WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

Karabük ADD 18 Mart Mesajı

Bu haber 17 Mart 2015 - 15:51 'de eklendi ve 3.323 kez görüntülendi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Karabük Şubesi  Başkanı Semiha Karaoğlu 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü dolayısı ile mesaj yayınladı. işte Karaoğlu’nun Mesajı;

“Çanakkale zaferi Türk milletinin gurur duyduğu, dönüm noktalarından biridir.

Tarihin akışını değiştiren Çanakkale savaşı bir milletin ölüm kalım mücadelesine sahne olmuştur.

1915 Martında başlayıp 1916 kış aylarında sona eren ve düşmanın büyük bir bozguna uğratılarak 9 ay süren kanlı çatışmaların sonunda Çanakkale nin geçilmez olduğu dünyaya ilan edilmiştir.

Arıburnu, Seddülbahir, Kumkale ve Anafartalar onbinlerce askerin şehadet şerbetini yudumladığı yerlerdir.

Mustafa Kemal’in cephanesi tükenen askere “süngü  tak” emri verip, “Ben Size Taarruz Emretmiyorum. Ölmeyi Emrediyorum” diyerek başlattığı tarihteki en büyük siper savaşının adıdır Çanakkale.

Çatışma esnasında aldığı şarapnelle göğsünden vurulan, ancak cebinde bulunan saat sayesinde yara almadan kurtulan Mustafa Kemal’in askeri dehasını gösteren, savaştaki cesareti ve aldığı kararlar ile “Anafartalar Kahramanı” olarak ilan edilmesine neden olan bir destandır Çanakkale.

Dünyanın bir felaket ve başarısızlık olarak gördüğü bu savaş, Türk Milleti adına Çanakkale zaferi ismiyle tarihe geçmiştir. Atatürk’ün dediği gibi, ” Çanakkale zaferi ve diğer zaferler de Türk komutasının, Türk askerinin eseridir.”

Çanakkale Savaşı Türk toprakları üzerinde yapılan hesapları alt üst eden bir zafer ve bir dönüm noktası olarak tarihteki yerini almıştır.

Bu güzel ve anlamlı gün vesilesi ile altını çizerek vurgulamak isteriz ki; Bugünde güzel ülkemiz üzerinde oynanan ve toprakları üzerinde yapılan hesaplara, Türk Milleti Çanakkale Geçilmez Ruhu ile karşılık verebilecek dirayettedir.

Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, verilen kayıplar nedeniyle Türk tarihini en hazin zaferi olarak bilinen Çanakkakele Zaferinin 100. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, vatan ve millet için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve özlemle anıyoruz.”

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.