WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

AKAY: “CHP İKTİDARLARINDA 3 NİSAN HAK ETTİĞİ GİBİ KUTLANACAK”

Bu haber 03 Nisan 2015 - 20:09 'de eklendi ve 3.331 kez görüntülendi.

DÜZ_ELTMECEVDET AKAY: “CHP İKTİDARLARINDA 3 NİSAN HAK ETTİĞİ GİBİ KUTLANACAK”

 

Geçtiğimiz Pazar günü hakim nezaretinde yapılan ön seçimde Cumhuriyet Halk Partisi Karabük 1. sıra milletvekili adayı olarak sandıktan çıkan, Cevdet Akay Karabük’lülerin 3 Nisan’ını kutladı. Akay, 3 Nisan’ın Karabük için önemli olduğu kadar ülkemiz içinde önemini vurgulayarak, son yıllarda 3 Nisan’ların unutturulmaya çalışıldığına dikkat çekerek “CHP iktidarlarında Karabük’ümüzün 3 Nisan’ları tıpkı geçmiş yıllarda olduğu gibi hak ettiği biçimde kutlanacaktır” dedi.

Cevdet Akay, 3 Nisan kutlama mesajında şöyle dedi:

“Bugünkü Karabük ilinin var olma nedeni olan Karabük Demir Çelik Fabrikalarının temelinin atılışının 78. yıldönümü olan 3 Nisan’ı kutluyoruz. 3 Nisan Karabük için önemli olduğu kadar, Türkiye’nin ilk ağır sanayi kuruluşunun temelinin atıldığı gün olması nedeniyle Türkiye için önemli bir gündür. Bizim çocukluğumuzda 3 Nisan’lar dillere destan şekilde kutlanır, Karabük’te tam anlamıyla bir bayram yaşanırdı. Ancak, son yıllarda maalesef 3 Nisan’lar adeta formaliteden kutlanmaktadır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleri ile kurulan ve temelleri rahmetli İsmet İnönü tarafından atılan Demir Çelik fabrikalarının temelinin atılış tarihi aynı zamanda Karabük’ün kuruluş tarihidir. Ülkemizde de ağır sanayinin başlangıcı 3 Nisan 1937’dir. Bilinçli hafızalardan silinmeye çalışılsa da 3 Nisan 1937 bu ülke ve Karabük için bir gerçektir. Rahmetli İsmet İnönü’nün o temeli atarken resimleri Türk Sanayi tarihimizin en parlak belgeleri arasında yerini almıştır. Şimdi, bilerek ya da bilmeyerek, kasıtlı, ya da kasıtsız 3 Nisan tarihlerinin adeta ‘bu da nereden çıktı’ der gibi geçiştirilmesini CHP Karabük Milletvekili adayı olarak yadırgıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarlarında, 3 Nisan’lar hak ettiği gibi kutlanacaktır. Bu vesile ile saygıdeğer Karabüklülere en derin saygı ve sevgilerimi sunar, Karabük’ün var olmasında başta Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü olmak üzere tüm emeği geçen yerli ve yabancı emekçileri saygı ve rahmetle anıyorum.”

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.