WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NDE “DEPREM AFETİNE HAZIR MIYIZ” KONFERANSI DÜZENLENDİ

Bu haber 05 Mayıs 2015 - 19:17 'de eklendi ve 3.388 kez görüntülendi.

ÜNİVERSİTE

Karabük Üniversitesi’nde İnşaat Mühendisleri Yapı Topluluğu tarafından düzenlenen Japonya Yurtdışı İnşaat Şirketleri Derneği Genel Sekreteri Yüksek Mimar Yoshinori Moriwaki sunumuyla  ‘Deprem Afetine Hazır Mıyız?’ konulu konferans gerçekleşti.

Fen Fakültesi Konferans Salonu´nda gerçekleşen konferansa Üniversite Akademik, İdari Personeli ve öğrencileri katıldı.

Türkiye´nin değişik yerleşim birimlerinde deprem konulu seminerler düzenlediğini belirten Japonya Yurtdışı İnşaat Şirketleri Derneği Genel Sekreteri Yüksek Mimar Yoshinori Moriwaki: “İnsan olarak söz çok önemlidir. Verilen sözün yerine getirilmemesinde önemli sebepler olsa da mümkün olduğunca verilen sözler tutulmalıdır. 2011 yılında Van´da gerçekleşen depremlerde arama kurtarma çalışmalarında ikinci depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Japon Doktor Atsushi Miyazaki önemli bir insani görev yaptı. Deprem anında heyecan ve panik olmamalı. İzinsiz inşaat yapılmamalı, çünkü bu inşaatlar insan hayatını etkilemektedir. Türkiye´de 81 ilin yüzde 55’i birinci derece deprem bölgesinde bulunmaktadır. Basit afet yöntemleri ile ev içerisindeki eşyalarınızı doğru yerleştirerek birçok can kurtarılabilir. Aileler deprem anında ve sonrasında nerede buluşacaklarını, nasıl hareket etmeleri gerektiği konularını önceden konuşmalıdır.” dedi ve depremin ne olduğunu, nasıl meydana geldiğini ve nasıl ölçüldüğünü anlatarak, Japonya ve Türkiye’deki yapıları karşılaştırdı.

 

Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. İnan Keskin,  Japonya Yurtdışı İnşaat Şirketleri Derneği Genel Sekreteri Yüksek Mimar Yoshinori Moriwaki’ ye plaket takdim etti ve program sona erdi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.