WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğrencilerini Geleceğe Hazırlıyor

Bu haber 26 Ekim 2015 - 13:13 'de eklendi ve 2.809 kez görüntülendi.

UNİ_VESağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğrencilerini Geleceğe Hazırlıyor

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun organizatörlüğünde Karabük Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (KABUSEM) katkıları ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yönelik “ISO (Uluslararası standardizasyon örgütü)  Yönetim Sistemleri Eğitimi” düzenlendi.

Eğitim programına Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Namık Bilici, KABUSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Şahin, Akademik, İdari Personel ile sertifika almak için eğitimlere katılan 490 öğrenci katıldı.

Hafta sonu gerçekleştirilen ilk 4 eğitim programı;

ISO 9001 2008 Kalite Yönetim Sistemi eğitimini KBÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Karakaya, ISO 27001 2013 Bilgi Güvenliği Sistemi eğitimini KBÜ Öğretim Üyesi  Yrd. Doç. Dr. Metin Kılıç, OHSAS 18001 2007 İş Güvenliği Yönetim Sistemi eğitimini KBÜ Öğretim Üyesi Öğr. Gör. Bilal Koçak, ISO 14001 2004 Çevre Yönetim Sistemi eğitimini KBÜ Öğretim Üyesi Dr. Sakine Uğurlu Karaağaç vererek eğitimin sonunda başarılı olan öğrenciler de sertifika almaya hak kazandı.

Program hakkında görüşlerini aldığımız Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Namık Bilici: “Amacımız Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulundan mezun olan her öğrencimizin bir diploma ve en az 8 sertifika sahibi olmasını istiyoruz. Dönem içerisinde planladığımız programlar ortalama 20 civarındadır. İlk 4 sertifika programını bu hafta gerçekleştirdik. Bunların içerisinde Laboratuvar Akreditasyonu, standardizasyonu, iyi üretim uygulamaları, iyi iş uygulamaları gibi özgün programlarda bulunmaktadır. Bunlar tamamen Üniversitemizin kalitesini, özellikle ara iş gücünü memuriyet dışında Kobilerde ve sanayi, endüstri kollarında dönüşümü sağlayabilecek, kendini ifade edebilecek ve nitelikli olabilecek bireyleri yetiştirmeyi ve onlara hizmet vermeyi planlıyoruz. Hizmet kolunun ara iş gücünü kalifiye, düzgün ve nitelikli hale getirmeye çalışıyoruz.

Diplomaların yanı sıra kaliteli ve nitelikli, piyasada aranan iş gücü oluşturabilmek ve aranan nitelikte insan yetiştirebilmek, ara ve hizmet personel yetiştirmek için yapmış olduğumuz bir dizi etkinliğin ilkini gerçekleştirdik. Bu programlar: ISO 9001 2008, 1400 2004, İş Güvenliği Yönetim Sistemi, Bilgi Yönetim Sistemi, Kalite Yönetim Sistemi ve Çevre Yönetim Sistemidir. Bunlar sadece bizim ülkemizde değil merkezi Cenevre’de bulunan uluslararası standartlar merkezinin, özellikle Avrupa Birliği başta olmak üzere tüm dünyada geçerli olan sistem çalışmalarıdır. Bir kuruluşun Kalite Güvence Sistemi, Çevre Yönetim Sistemi, İş ve İşçi Sağlığı Güvenliği Sistemi, Bilgi Yönetim Sistemi içerisindeki belli bir standardizasyonu adım adım nasıl takip edilebileceğini, nasıl sistematik hale getirilebileceğini ara iş gücüne öğretmeye çalışıyoruz.

Bu eğitim programlarına öğrencilerimizden teveccüh ve ilgi üst düzeyde. Bu ilginin mutlaka sürdürülebilir olması gerektiğini düşünmekteyiz. Bundan sonra periyodik olarak bu eğitim programlarını sürdürülebilir hale getireceğiz. Kurumsallaşmış yapı içerisinde standardize edeceğiz. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kendi içerisinde yılda 20 civarında sertifika programı düzenleyecektir. Yeni katılan her birey bu sertifikasyon programlarından hem bilgi olarak hem nitelikli iş gücünün göstergesi olan sertifika programları olarak yararlanacaktır. Bu sertifika programları aynı zamanda başarı sertifikası olduğu için de biz İngilizce orijinallerini de vereceğiz. Gençlerimizin yurt dışına gidebilme ya da yurt dışındaki Türkiye de çalışan firmalarda iş gücü potansiyeline ait olabilme noktasında kolaylık sağlayacaktır.” dedi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.