WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

“Doğal Afetler ve Afet Yönetimi Sempozyumu”

Bu haber 02 Mart 2016 - 19:24 'de eklendi ve 2.990 kez görüntülendi.

DO_GALBAŞBAKANLIK AFET VE ACİL YÖNETİMİ İLE KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İŞBİRLİĞİNDE ORGANİZE EDİLEN “DOĞAL AFETLER VE AFET YÖNETİMİ SEMPOZYUMU” BAŞLADI. KARABÜK ÜNİVERSİTESİNDE BAŞLAYAN SEMPOZYUM 2 GÜN BOYUNCA DEVAM EDECEK

Karabük Üniversitesi Hamit Çepni konferans salonunda düzenlenen Doğal Afetler ve Afet Yönetimi Sempozyumunun ilk günkü oturumuna Vali Orhan Alimoğlu, Garnizon Komutanı Cihan Ulukaya, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, sempozyumun onursal başkanları, düzenleme ve bilim kurulu üyeleri, daire müdürleri ve çok sayıda konuk katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, şehirlerin, altyapısı sağlam, afetlere dayanıklı ve çevreye duyarlı bir biçimde gelişmesini hedeflediklerini belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, üniversitenin Hamit Çepni Konferans Salonu’nda düzenlenen sempozyumda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin birçok yerinde afetlerin meydana geldiğini söyleyerek kentsel dönüşümün afetlerin etkilerini azaltmadaki önemine işaret etti.

Ceylan, insan merkezli, sürdürülebilir ve kapsayıcı bir kalkınma anlayışı çerçevesinde şehirciliğe de büyük önem verdiklerini belirtti.

Yaşanabilir şehirler oluşturmanın temel öncelikleri olduğunu vurgulayan Ceylan, “Bu süreçte medeniyetimizin üzerinde yükseleceğini düşündüğümüz şehirlerimizin, kültürümüzün renklerini yansıtan ve yaşadığımız zamanın çizgilerini barındıran, altyapısı sağlam, afetlere dayanıklı ve çevreye duyarlı bir biçimde gelişmesini hedefliyoruz” diye konuştu.

Ceylan, sadece bugünün şehirlerine, bugünün insanına, bugünün Türkiye’sine karşı sorumlu olmadıklarını, aynı zamanda gelecek nesillere geleceğin Türkiye’sine karşı da kendilerini sorumlu hissettiklerini ifade ederek bu nedenle şehir ve mekan planlamasında temel hedeflerinin bugünden yarını inşa etmenin sorumluluğunu omuzlarında taşımanın bilinciyle insanı, şehrin odağı haline getirmek, şehirleri huzurlu, mutlu ve öz güven içinde yaşayan insanlardan oluşan kaliteli birer yaşam merkezi haline dönüştürmek olduğunu kaydetti.

“Geliştirilecek projelerde geçmişle geleceği, mimariyle estetiği ve insanla şehri bütünleştiren bir şehircilik anlayışını hakim kılmayı arzulamaktayız” diyen Ceylan, şöyle devam etti:

“İktidarımız döneminde de kentsel dönüşüm çalışmalarımıza kent estetiğini de dikkate alarak hızlı bir biçimde devam edeceğiz. Hedefimiz, şehirlerimizi insan dostu, çevre dostu, estetik, katılımcı ve müreffeh marka şehirler haline getirmektir. Bu doğrultuda, imar mevzuatını günün ihtiyaçlarına uygun olarak revize etmekteyiz. Kentsel tasarım ilkelerini ve uygulamalarını, engelli, yaşlı, hareket kısıtlılığı olanlar gibi özel ilgi bekleyen kesimlerin hizmetlere erişimini kolaylaştırmak üzere geliştireceğiz.”

Ceylan, şehirlerin planlı ve sağlıklı bir yapıya kavuşması için arazi kullanımı, planlama ve yapılaşma konularında temel ilke ve standartlarla denetim mekanizmasını içerecek şekilde imar ve şehircilik mevzuatını yenilediklerini vurguladı.

Kentsel dönüşüm alanında yaptıkları çalışmaları örnekler vererek aktaran Ceylan, kentsel dönüşüm alanında geleceğe yöneli̇k politika ve projeleri katılımcılarla paylaştı.

Çok sayıda bilim adamının görüşlerini paylaşacağı ve 3 gün sürecek sempozyuma, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakır, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Gazanfer Erbay ile bilim adamları ve öğrenciler katıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.