Çaycuma Belediyesi doğu ve batı yakasındaki ana depoların girişine sayaç bağlayarak, kente verilen suyu ölçmeye başladı. Sayaçların sayısının artırılarak su veriminin en üst noktaya çıkarılması planlanıyor
Çaycuma Belediyesi su dağıtım sisteminde yeni bir evreye ulaştı. Kentin doğu ve batı yakalarına su sağlayan ana depolara sayaç takılarak keson kuyulardan depolara verilen suyun ölçülmesine başlandı. İlerideki aşamalarda ana boru hattının dağıtım noktalarına da sayaç takılacak. Böylece kente verilen suyun her noktada takibi mümkün olduğu gibi kayıp kaçağın tespiti ve önlenmesi daha kolay hale gelecek. Dağıtım şebekesinde sayaçların çoğalması, bölgesel taramayı mümkün kılacağı için patlak boruların tespitinde de kolaylık sağlayacak. Bu da, oluşan su arızalarının onarımının çok daha hızlı şekilde yapılmasını sağlayacak. Su verimini en yüksek mertebeye çıkaracak uygulama ile önemli oranda tasarruf da sağlanacak.
YENİ KESON KUYU İLE DEPOLARIMIZI SÜREKLİ DOLU TUTABİLİYORUZ
Konuyla ilgili sosyal medya adresinde değerlendirmelerde bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Belediyemiz su işlerinde yeni bir evreye ulaştık. Açtığımız yeni keson kuyunun sisteme eklenmesi sayesinde depolarımızı sürekli dolu tutabiliyoruz artık. Şimdi Belediye tarihinde ilk defa yeni bir uygulama başlıyor: Kayıp ve kaçak izlenmesi için düğmeye bastık. Bunun için depolarımıza debi ölçer sayaçlar takmaya başladık. 2,500 tonluk ana depomuza, personelimiz herhangi bir su kesintisi yaşatmadan gece boyu çalışarak ilk sayacı monte ettiler. Giderek sayaç sayıları çoğalacaktır.
Her şey yaşanacak Çaycuma için” dedi.
KENTE VERİLEN SU %20 ORANINDA ARTIRILDI
İlçede son dönemde su kalitesinin ve veriminin artırılması, kente kesintisiz ve sürekli su verilebilmesi için önemli yatırımlar yapıldı. Geçen yıl devreye alınan derin sondajla kente verilen su miktarında önemli bir artış sağlanırken, bu yıl da, yeni bir keson kuyu hizmete sokularak toplam su miktarı %20 oranında artırıldı. Yapılan depo bakımları ve yeni yatırımlarla niteliği de yükseltilen içme suyunun kesintisiz şekilde verilmesi için de önemli mesafeler kat edildi.