WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

İğdir Karabük’e Bağlanmak İstiyor…

Bu haber 24 Ekim 2013 - 12:10 'de eklendi ve 4.058 kez görüntülendi.

tanit_im

Kastamonu’nun Araç ilçesinde bağlı İğdir köyünde yaşayan vatandaşlar, Karabük’ün Safranbolu ilçesine bağlanmak için müracaatta bulundu Karabük Valisi Küçük: “Böyle bir talep bizi memnun et…

Kastamonu’nun Araç ilçesinde bağlı İğdir köyünde yaşayan vatandaşlar,Karabük’ün Safranbolu ilçesine bağlanmak için Karabük Valisi İzzettin Küçük ile görüşerek topladıkları imzaları teslim etti.

Karabük Valisi İzzettin Küçük, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İğdir köyünden bir heyetin gelerek kendisi ile görüştüğünü ve Kastamonu’dan ayrılarak illerine bağlanmak istediklerini ifade ettiklerini söyledi.

Daha önce belde statüsünde olduğunu ve 52 köyün Bu köye bağlı bulunduğunu hatırlatan Küçük, “İğdir Karabük iline bağlanmak için müracaat etti. Köyde ikamet eden vatandaşların yüzde 70’inin Karabük’e bağlanmak için imzasını almışlar. İğdir, gerek ekonomi ve ticari faaliyetlerini gerek ise sosyal faaliyetlerinin büyük bir bölümünü Karabük ile birlikte yürütüyordu. Böyle bir talep bizi memnun etti. Tabi bu bir süreç. Biz bunu meclisimizde ele alacağız ve karar vereceğiz. Bunun akabinde alınan kararı İçişleri Bakanlığı’na tebliğ edeceğiz.” diye konuştu.

Küçük, Karabük’ün her geçen gün geliştiğini ve cazibe merkezi olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“İnsanlar bu ilde daha fazla hizmet alacaklarına kanaat ediyorlar. Kastamonu’dan bu hizmeti alamıyorlar şeklinde algılanmasın. Kastamonu’nun bin 70 köyü var,Karabük’ün 270 köyü bulunuyor.  İğdir, Karabük merkeze çok yakın, Kastamonu merkeze çok uzak. Konunun bu yönüyle ele alınmasında fayda var. Biz kendilerine bunu memnuniyetle karşılıyoruz.”

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.