WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

Çalışan Gazeteciler Günü

Bu haber 10 Ocak 2014 - 10:51 'de eklendi ve 3.632 kez görüntülendi.

ocak_10

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Çağdaş Gazeteciler Derneği üyeleri sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’nda bir araya gelerek çelenk sunumu töreni yaptılar.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunan Çağdaş Gazeteciler Derneği üyeleri daha sonra ise Saygı Duruşunda bulunarak İstiklal Marşını okudular.

Derneğin Başkan Vekili Zafer Acar yaptığı konuşmasında tüm meslektaşlarının bu anlamlı gününü kutladı. Gazetecilik mesleğinin zorluklarına değinen Acar basın mensupları olarak meslektaşlarının yaşadığı sıkıntıların da bir ar önce çözülmesi gerektiğine değindi. Basının özgür bir ortamda görevini yerine getirmesi gerekirken ülke pratiğinde buna uygun olmayan pek çok şey yaşandığını da belirten Acar özgür ve bağımsız basının halka çok daha faydalı olacağını söyledi.

Bilindiği gibi 61 Anayasasında  o güne kadarki anayasalara göre basına daha demokratik haklar tanınmış ve böylece 10 Ocak, Çalışan Gazeteciler Bayramı olarak ilan edilmişti. Fakat 12 Mart’ın ardından basının elinden bu haklar geri alındı. Özgürlükleri kısıtlandı ve 10 Ocak Basın Bayramı da meslek örgütleri tarafından kaldırıldı ve 10 Ocak o tarihten itibaren bayram olarak kutlanmadı. Sadece gazetecilerin haklarına kavuşabilmeleri için 10 Ocak Gazeteciler Günü olarak ilan edildi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği ve BRTV olarak her 10 Ocak’ta mesleğin sorunlarını yılmadan dile getiren merhum ÇGD Başkanı Mustafa Yanık’ı bir kez saygıyla anarken, tüm meslektaşlarımızın da buruk da olsa bu anlamlı gününü kutluyoruz.

Ayrıca gönderdikleri çiçeklerle ve mesajlarla kutlamalarını bildiren tüm dostlarımıza da teşekkür ediyoruz

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.