WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

Üniversiteden Bir Vefa Örneği Daha

Bu haber 10 Ocak 2014 - 18:25 'de eklendi ve 4.719 kez görüntülendi.

kar_abuk

Üniversiteden Bir Vefa Örneği Daha

 

 

 

Karabük Üniversitesi’nin  kuruluşunda büyük emekleri ve unutulmaz katkıları olan Hamit Çepni’nin adı Üniversitenin Demir Çelik Kampüsü Merkezi Derslik binasında yeni açılan Konferans Salonu’na verildi.

 

Demir Çelik Kampüsü Merkezi Derslik binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Hamit Çepni Konferans Salonu’nun açılış törenine; Karabük Vali Yardımcısı Tarkan Keskin, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Hamit Çepni, Eski Karabük Milletvekili Mustafa Eren, İl Protokolünün Üyeleri, Karabük İktisadi ve Kalkınma Vakfı’nın Yöneticileri, Üniversitenin Dekanları, Müdürleri, Daire Başkanları, Akademik ve İdari Personeli, ile Hamit Çepni’nin yakınları katıldı.

 

Kurdele kesimi öncesi kısa bir açılış konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal; “Bugün burada Karabük Üniversitesi olarak Karabük Üniversitesi’nin kurulmasına katkı sağlayan, özellikle de üstün gayretler göstererek Karabük Üniversitesi’nin bugünlere gelmesine en büyük katkıyı sağlayan kişilerden biri olan Hamit Çepni’ye, Karabük Üniversitesi’nde bulunan bir konferans salonunun ismini veriyoruz. Üniversitemize her katkı sağlayan kişilerin isimlerini verme arzusu içerisindeyiz, ama sizlerin affına sığınarak konferans salonumuzun ismini Hamit Çepni’ye verdik. Hayırlı uğurlu olsun.” diyerek Karabük Vali Yardımcısı Tarkan Keskin, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Hamit Çepni ve Eski Millet Vekili Mustafa Eren ile birlikte kurdeleyi kestikten sonra Hamit Çepni Konferans Salonu’nu hizmete açtılar.

 

Eğitim ve öğretimin bir milletin medeniyet çağını yakalamasında ve teknolojik üstünlüğünü sağlamasında, refahta en büyük etkenin ilim, olduğunu vurgulayan Hamit Çepni; “İlimi tahsis eden devletlerin çektiklerini, o devletin dünya çapında kalkınmada üstün seviyeye gelmiş olduğunu hep birlikte görmekteyiz. ‘İlim Çin’de ise alın’ diyen bir dinin mensuplarıyız, ‘En hakiki mürşit ilimdir’ diyen büyük devlet adamı, büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün de işaret ettiği bir husustur.” dedi. Kendi eğitim hayatında da çok büyük sıkıntılar yaşadığını ifade eden Hamit Çepni konuşmasında kendi eğitim hayatında yaşadığı problemleri, Karabük’te üniversite yapma fikrinin nasıl ortaya çıktığını, Karabük Üniversitesi’nin yapılmasının proje aşamaları, yer belirleme aşamaları ve kuruluş aşamaları hakkında ayrıntı bilgiler verdikten sonra; “Karabük Üniversitesi’nin en büyük şansı Burhanettin Uysal gibi muhteşem bir Rektöre sahip olmasıdır. Karabük Üniversitesi eğer bugün 32 bin öğrenciye sahipse bu Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın sayesinde gerçekleşmiştir. Türk Milletinin ve Türk Devletinin dünya döndükçe kıyamete kadar müreffeh, muzaffer ve üstün bir devlet olarak yaşamasını, Türk Gençliğinin üniversite eğitimini tamamlaması kavuşacağına, yüce mertebe olacağına inanarak hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

Hamit Çepni’nin konuşmasının ardından Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Üniversitenin kuruluşunda vermiş olduğu büyük emeklerden dolayı kendilerine plaket takdiminde bulundu.

 

Şimdiye kadar Üniversiteye gösterilen ilgi ve teveccühten dolayı çok mutlu olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal; “Karabük Üniversitesi’nin Rektörü olarak bana bu mutluluğu yaşattığınız için öncelikle sizlere çok teşekkür ediyorum. Burada bireysel bir başarı aramak yanlıştır, çünkü Karabük Üniversitesi her zaman belirttiğimiz gibi Karabük Halkının gönlünde kurulan bir üniversitedir. Aramıza yeni katılan arkadaşlarımız oldu bugün Karabük Üniversitesi’nin tarihini anlatan bir videoyu izleyince onlara üniversitemizin nasıl ve ne emeklerle kurulduğunu bir kez daha göstermiş olduk. Türkiye’de 180’e yakın üniversite var ama Karabük’e dikilen Karabük Üniversitesi fidanının kısa bir zamanda devasa bir çınara dönüşmesini çok güzel bir başarıdır. Bizler bir fidanı dikerken sevgi ve saygıyla o fidanı yetiştiriyoruz. Fidanımızın filizlenip büyüdüğünü gördükçe de onunla gurur duyarak onurlanıyoruz. Hamit Bey gibi her bir Karabük halklının, Hamit Bey gibi olduğunu canı gönülden hatta haykırarak belirtmek istiyorum. Üniversitemiz bugün yabancılar tarafından tarihiyle gururu duyan, elindekini bir başkasıyla paylaşmayı bilen ve eğitimi her şeyden önde tutan bir üniversite olarak anılıyorsa, bu hepimizin katkısı ve emekleriyle olmuştur. Bugün itibariyle tarihinde dört fahri doktora unvanı veren Moldova Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Bünyesindeki Kamu Yönetimi Akademisi ‘Fahri Doktora’ unvanını bana vermiş bulunarak Üniversitemizi kendilerine rol model olarak görmektedirler. Görüyorsunuz ki Karabük Üniversitesi dünya çapında da rol model alınan bir üniversite olmuştur. Üniversitemizin temel felsefesi bilinenleri asla tekrarlamaktır, bu sebeple ülkemizde ve dünyada ihtiyaç duyulan, fakat eğitimi verilmeyen bölümleri üniversitemize kazandırdık. Türkiye’nin İlk Raylı Sistemler ve Tıp Mühendisliği bölümlerini üniversitemizde açtık. Bununla da kalmayarak Üniversite-Sanayi iş birliğinin en güzel ve en güçlü örneğini burada temsil ettik. Karabük Üniversitesi’ne gelirken tüneli geçersiniz ve Karabük’e gelirsiniz, geldiğiniz zaman sizi Karabük öyle farklı bir açıdan karşılamalı ki, rekabet gücünüz daima ayakta olsun bizler gerek Üniversite Yönetimi gerekse Karabük Halkı olarak bunu başarmaya çalıştık. 5 yıl sonra kapasitemizde hiç yer açmasak ve hiç genişlemesek bile Milletimizin örf, adet ve geleneklerine sahip çıkacak geleceğin 60 binini yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bir rektör için bundan daha güzel ve gurur verici ne olabilir. Ben Karabük Üniversitesi’nin hızlı gelişimine sağlamış olduğunuz katkılardan dolayı hepinize şükranlarımı arz ediyorum buradaki başarı sadece Rektör’ün, siyasilerin veya yöneticilerin başarısı değildir; bu başarı Karabük sevdalısı Karabük Halkının başarısıdır.” dedi.

 

Karabük Üniversitesi’nin kuruluşunda ve yapılandırılmasında maddi ve manevi emeği geçen herkesin toplu fotoğraf çektirmesi ile açılış töreni sona erdi.

 

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.