WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

Karabük Üniversitesi’nden Bir Avrupa Birliği Projesi Daha

Bu haber 06 Şubat 2014 - 13:52 'de eklendi ve 3.436 kez görüntülendi.

ee_uni

Karabük Üniversitesi’nden Bir Avrupa Birliği Projesi Daha

 

 

Karabük Üniversitesinin  de içinde yer aldığı ve 7 farklı ülkeden alanında uzman kişilerin bir araya gelerek hazırlamış oldukları EwaGlos ( European Illustrated Glossary for Consevation Terms of Wall Painting and Architectonic Surfaces) Duvar Boyama ve Mimari Yüzeylerde Koruma Terimleri İçin Avrupa Resimli Sözlüğü Projesi’nin ilk toplantısı ve incelemeleri Karabük Üniversitesi’nde başladı.

 

Kültürel miras ve korumacılıkta meydana gelen eksikliklerden dolayı Hırvatistan, Fransa, Almanya, Malta, Romanya, İspanya ve Türkiye’den de Karabük Üniversitesi’nin içerisinde yer aldığı 7 farklı ülkeden, 9 farklı Üniversiteden katılan alanında uzman kişilerce EwaGlos Projesi Avrupa Birliği Projesi hayata geçiriliyor.

 

Karabük Üniversitesi’nden projede yer alan Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof.Dr. Aysun Özköse ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr.Gör. Oya Önalan eşliğinde Karabük Üniversitesi’ne gelen 9 yabancı akademisyen ilk olarak Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal ile birlikte Botanik Bahçesi’nde kendi adlarına hazırlanan ağaçlarını diktiler. Ağaç dikimin ardından Rektörlük Makamına geçilerek kendilerini ÜKarabük Üniversitesi’nde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal; “Tarihine ve kültürüne sahip çıkmaktan büyük bir onur duyan Karabük Üniversitesi olarak böylesine güzel bir projede yer almaktan gurur duyuyoruz. Karabük Üniversitesi bir yanında UNESCO tarafından koruma altına alınan Dünya Miras Kenti Safranbolu’nun, bir yanında Hadrionapolis Antik Kenti ile ün yapmış Eskipazar’ın, bir yanında dünyanın en güzel ormanlarına ve doğa sporlarının yapıldığı alanlara sahip olan Yenice’ye ve doğal güzellikleri ile göz kamaştıran Ovacık ve Eflani’yi içinde barındıran Batı Karadeniz’in en güzide bir kenti olan Karabük’te kurulmuştur. Tüm bu güzellikler ve kültürel mirası içerisinde barındıran bir Üniversite olarak bu projenin hem ülkemize hem tüm dünyaya çok faydalı olacağına inanıyorum. EwaGlos Projesi’nin herkese hayırlı olmasını temenni ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” diyerek Karabük Üniversitesi hakkında katılımcılara ayrıntılı bilgiler verdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.