WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

Karabük Belediyesi Kan Bağışında

Bu haber 08 Şubat 2014 - 18:07 'de eklendi ve 2.638 kez görüntülendi.

kan_bagisi

Karabük Belediyesi ve Türk Kızılayı her yıl olduğu gibi bu yıl da ortaklaşa kan bağışı kampanyası düzenliyor. Karabük Belediye personeli, Kızılay Kan Merkezi tarafından yürütülen kan bağışı kampanyasına duyarsız kalmadı.

Ülkenin kan ihtiyacını karşılamak için düzenli olarak birçok kurum ve kuruluşla ortaklaşa kan bağışı kampanyaları düzenleyen Kızılay bu kapsamda Karabük Belediyesi ile de ortaklaşa kan bağışı kampanyası düzenledi.

Kızılay Kan Merkezi Müdürü Sedat Kahveci; “Kış ayı olmasından dolayı kan ihtiyacının düştü. Karabük Belediyesi şehir merkezinde olduğundan dolayı belediye yetkilerinden olumlu yanıt ile Zabıta katını hizmete sundular.  Belediye önündeki arkadaşlarımız vatandaşları bilgilendirip Zabıta katına yönlendiriyorlar. Buradaki elamanlarımız kan bağışı yapmak isteyen vatandaşlarımızdan kan bağışını kabul ediyorlar. Kış şartlarında daha çok kan ihtiyacımız oluyor. Çünkü bağış sayısı düştüğü için ihtiyaçta bir azalma olmuyor. Zaman zaman teminde zorluk çekiyoruz. Ben halkımızdan desteklerini bekliyorum” dedi.

Kan bağışının hem toplumsal hem de kişisel açıdan önemli olduğunu belirten Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, kan vermenin sosyal bir sorumluluk olduğunu söyledi. Vergili; “Kan bağışı yapmak, kısa bir zaman alır ancak karşılığında bir insanın hayatını kurtarabilirsiniz. Her yıl binlerce vatandaşımız ya bir kaza ya da bir hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. Kan vermek sosyal bir sorumluluktur. Ayrıca kan acil değil, sürekli bir ihtiyaçtır. Sağlıklı herkesin kan bağışında bulunması bir gereklilik, bir zorunluluk diye düşünüyoruz, çünkü verilecek kan bir hayat kurtaracaktır. Başta personelim olmak üzere, sağlıklı her bireyi bu kampanyada görmek isterim. Ayrıca Bu kampanyayı başlatan Kızılay şube başkanımıza ve kan vererek kampanyaya destek olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.