WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

“BİZLER KIBRIS DAVASINA GÖNÜL VERDİK’’

Bu haber 13 Ekim 2022 - 22:20 'de eklendi ve 1.113 kez görüntülendi.

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcıları Mehmet Ceylan ve Fevzi Şanverdi “Bizler Kıbrıs sorununu Kıbrıs davasına gönül verdik, her zaman göz önünde bulundurmaktayız. Bildiğiniz üzere Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da BM kürsüsünde uluslararası toplumu KKTC’yi tanımaya davet ediyorum çağrısında bulundu, ileriki zamanda bağımsız, tanınmış bir KKTC’yi önümüzde göreceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.
AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcıları Sayın Mehmet Ceylan ve Sayın Fevzi Şanverdi KKTC’yi ziyaret etti. Tanınma çağrısı konusunda konuşan Ceylan ve Şanverdi, “Tabi çok önemli ve tarihi bir çağrıyı gerçekleştirdi Sayın Cumhurbaşkanımız. BM Genel Kurulunda. Bildiğiniz gibi 1974 barış harekâtından itibaren Kuzey Kıbrıs Türk toplumu eşit egemen bir devlet haline, bağımsız hür bir devlet haline gelmesi için mücadele veriliyor” dedi.

“FEDERE YAPININ İŞLEVSİZ HALE GELDİĞİNİ YILLARDIR GÖRÜYORUZ”
Konuşmalarında iki toplumlu federal bir devlet oluşumunda çabalar sarf edildiğine değindiler, “Başlangıçta yılardır tabi Rum toplumuyla iki toplumlu bir federal devlet konusunda çabalar sarf edildi. KKTC de bu konuda elinden geleni yaptı. Biz Türkiye olarak da elimizden geleni yaptık. Ama Annan planına rağmen, Annan planının kabul edilmesine rağmen Rumlar kabul etmedi. Ve federe yapının işlevsiz hale geldiğini yıllardır görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE OLARAK KARDEŞLERİMİZİN BU HAKLI DAVASINDA YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Son olarak Ceylan ve Şanverdi, “Tabi bu çözümsüzlük içerisinde KKTC de yaşayan Türk toplumunu da bağımsız hür bir şekilde eşit egemen şartlara sahip olması en tabi hakkıdır. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımız New York’ta BM kürsüsünde dünya ülkelerine seslendi. Tarihi bir adımdır. Bunu sadece bir çağrı olarak bırakmayacağız, biz Türkiye olarak bunun takipçisi olacağız. Başta Türk devletleri olmak üzere, İslam ülkeleri iş birliği teşkilatı olmak üzere ki İslam ülkeleri iş birliği teşkilatında 57 tane İslam ülkesi var, onlarla iş birliği içerisinde inşallah adım adım KKTC’nin egemen bağımsız bir devlet olmasını gerektiren çalışmaların hepsi sürdürülecektir. Türkiye olarak kardeşlerimizin her zaman yanındayız, bu haklı davasında yanında olmaya devam edeceğiz”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.