WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nden Üniversitye Ziyaret

Bu haber 04 Mart 2014 - 12:33 'de eklendi ve 2.703 kez görüntülendi.

uni_cdu

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nden Üniversityee Ziyaret

                                                          

Tübitak Marmara Araştırma Merkezi(MAM) Başkanı Doç. Dr. Bahadır Tunaboylu ve Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Topbaş, MAM Malzeme Enstitüsü Müdür Vekili Dr. Fevzihan Başarır ve beraberindeki 9 kişilik heyet Karabük Üniversitesi  Demir Çelik Malzeme Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nde gerçekleştiren çalışmaları; yerinde incelemek üzere üniversiteye geldiler.

 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi(MAM) Başkanı Doç. Dr. Bahadır Tunaboylu eşliğinde kendi adlarına hazırlanan ağaçları diktiler. Ağaç dikiminin ardından Demir Çelik Malzeme Araştırma ve Geliştirme Merkezi gezilerek burada kısa bir toplantı gerçekleştirildi.

 

Demir Çelik Malzeme Araştırma ve Geliştirme Merkezi Toplantı Odası’nda gerçekleştiren toplantıda: Kendilerini üniversitemizde ağırlamaktan memnun olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı; “Türkiye’nin ilk Demir Çelik Enstitüsü olma özelliği taşıyan Demir Çelik Enstitüsü Malzeme Araştırma ve Geliştirme Merkezi’mizin tamamını çelik konstrüksiyondan inşa ederek bu aşamada enstitümüz için büyük bir emek sarf ettik. Henüz bütün laboratuvarlarımız tamamlanmadı 2 tane laboratuvarımızın daha akreditasyon çalışmalarını yürütmekteyiz ve en kısa zamanda onları da hizmete açacağız. KARDEMİR A.Ş ile birlikte çalışmamız 4 senedir bulunmaktadır önce eğitimle başlayan süreç zamanla sektöre de yansıyan KARDEMİR A.Ş her zaman olduğu gibi enstitümüze de kapıları sonuna kadar açtı. Gerçekleştirdiğimiz değerlendirme sonucu ise Üniversitemiz, TÜBİTAK-MAM ve KARDEMİR A.Ş ile birlikte demir çelik sektörü için ortak Ar-Ge ve inovasyon projeleri geliştirme konusunda fikir birliği alındı. ” dedi.

 

Yaklaşık 4 senedir Üniversite ile iş birliği içerisinde bulunduklarını belirten KARDEMİR A.Ş Kalite Yönetim Müdürü ve Üniversite-Sanayi İşbirliği Koordinatörü Osman Yazaroğlu; “KARDEMİR A.Ş olarak yapmış olduğumuz çalışmaların bir test merkezinde hem de yanı başımızda bulunan bir test merkezinde incelenecek ve test edilecek olması aynı zamanda TÜBİTAK-MAM’ın da gerçekleştireceğimiz projeler konusunda bizimle fikir birliği içerisinde olacak olması bizleri gerçekten çok memnun ediyor.” diyerek katılımcılara bir projenin nasıl gerçekleştirildiğini ve hangi aşamalardan geçmesi gerektiğini anlattı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.