WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

SAFRANBOLU’DA FENER ALAYI DÜZENLENDİ

Bu haber 29 Ekim 2022 - 21:05 'de eklendi ve 2.163 kez görüntülendi.

Cumhuriyet’in ilanının 99. yılı coşkusu Safranbolu’da yaşandı. Genci ve yaşlısıyla yüzlerce Safranbolulu ellerinde Türk bayrakları ile Safranbolu belediyesi ev sahipliğinde bir araya gelerek fener alayına katıldı. Fener alayı sonunda vatandaşlara seslenen Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse:”Ben gençlere güveniyorum, önümüzdeki sene güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek için hepinizin katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum” dedi.
Safranbolu Belediyesi tarafından anonsları yapılan fener alayı etkinliği Cumhuriyet’in ilanının 99. yılında saat 19.23’te hayata geçti. Safranbolu merkeze bağlı Sunal Tülbentçi öğretmen evi önünde toplanan vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları, meşaleler ve marşlar eşliğinde misakı milli meydanına kadar yürüdü. Yürüyüşe Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, CHP İl Başkanı Abdullah Çakır, DEVA Partisi İl Başkanı Yusuf Aydın, Siyasi parti temsilcileri, dernek, oda, STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüşe en önde eşlik eden atlı grup vatandaşlardan beğeni topladı. Vatandaşlar Misakı milli meydanında İstiklal Marşı’nı hep bir ağızdan okudu. Daha sonra halka hitap eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse şu sözleri kullandı: “Hepinizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. Cumhuriyeti bize kazandıran, bugünleri bize yaşatan önce ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükranla ve özlemle andığımızı bildirmek istiyorum. Ben Safranbolu’da Belediye başkanlığı yapabiliyorsam bir kadın olarak Cumhuriyet’in kazanımlarından dolayıdır. O yüzden Cumhuriyet’in, demokrasinin değerini bilmeli ve ülkemizin hakettiği şekilde yönetilmesi için elimizden geleni yapmalıyız. Ben gençlere güveniyorum. Önümüzdeki sene seçime gideceğiz. Türkiye’nin eskisi gibi hakettiği şekilde yönetileceği ama güçlendirilmiş bir şekilde parlementer sisteme geçmesi için hepinizin katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum. Güzel günler yakındır. Cumhuriyet’in değerini bilelim.”
Vatandaşlar misakı millî meydanını ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ ve ‘Türkiye laiktir, laik kalacak’ diye sloganlar atarak terk etti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.