Vergili Kanyon Park Projesini Yerinde Anlattı
Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili Beşbinevler ve Safranbolu arasında hayata geçirmeyi planladığı Kanyon Park Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Vergili: “1 yıl önce Safranbolu’dan gelirken Kireç kuyusu mevkiinden bakarak bu kanyonu nasıl güzelleştirebileceğimi düşündüm. Belediye’ye gittiğimde Bulak deresi Kanyonunun imar durumunu inceledim ve orada bir hazine arazisinin olduğunu görünce hemen o araziyi alma işine girişip orayı Belediye olarak aldık” dedi.
BURASI CAZİBE MERKEZİ OLACAK
Başkan Vergili burada bir yaya ve araç köprüsü olmayacağını belirterek; ”Karabük halkının nefes alabileceği bir yere ihtiyacı vardı. Burada onu gerçekleştireceğiz. Karabük’ün sosyal yaşamına zenginlikler katacak bu alanda her yaş grubunun yararlanacağı, gençlerin her türlü sporu yapabilecekleri alanlar olacak. Peyzaj alanı 310 bin metrekare, 17 bin metrekare spor tesisleri, 2 km bisiklet yolu, bin 870 su kanalı bulunuyor. Ayrıca Afet evleri bölgesine dev dönme dolap ve lunapark, yapay tırmanma duvarı, renk ve koku terasları, adrenalin parkı, çocuk köyü, kaykay pistleri, çeşitli eğlence merkezleri ve su sporlarını yapabilecekleri daha birçok tesis ve alan bulunacak. Artık gençlerimizin spor yapabilecekleri, birlikte eğlenebilecekleri her şeyden önemlisi kaynaşabilecekleri bir cazibe merkezi olacak. Burası sadece Karabük halkına değil çevremizdeki il ve ilçelere de hitap edecek” dedi.