WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

DEPREMZEDEYİM YALANI İLE DOLANDIRICILIK YAPAN ŞAHIS YAKALANDI

Bu haber 15 Şubat 2023 - 17:34 'de eklendi ve 2.016 kez görüntülendi.

Karabük’te kendini depremzede olarak tanıtıp insanları dolandıran şahıs İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Konu ile ilgili Valilikten şu açıklama yapıldı.

‘İl Emniyet Müdürlüğümüz Asayiş Şube Müdürlüğü Güven Timinde görevli personellerimizce, 15.02.2023 günü saat 09.30 sıralarında, ilimizde faaliyet gösteren özel bir banka şubesinde kendisini depremzede olarak tanıtan bir şahıs durumundan şüphelenilerek takibe alınmıştır. Şahıs kendisinin Şanlıurfa ilinden geldiğini, depremde bir kız çocuğunun vefat ettiğini, mağdur ve yardıma ihtiyacı olduğunu beyan ederek etrafından yardım topladığı tespit edilmiştir.

Görevlilerimizce şüphe duyularak hakkında gerekli kontroller yapılan ve yardım toplayan şüpheli şahsın; Pek çok olaydan suç kaydı olan M.Ç isimli şahıs olduğu, şahsın Kastamonu ilinde ikamet ettiği, çocuklarının sağ ve depremzede olmadığı görevlilerimizce tespit edilmiştir. Şahıs hakkında etraftan yapılan detaylı araştırmada bahse konu iş yerinde ve daha farklı yerlerde de depremzedeyim yalanı ile vatandaşlarımızdan topladığı paralar müştekilerine teslim edilmiştir. Cumhuriyet Savcılığının talimatı doğrultusunda şahıs görevlilerimizce gözaltına alınmış olup işlemleri sonrasında Adli Mercie sevk edilecektir.

Yaşadığımız Deprem Felaketi sonrasında tek yürek olduğumuz Aziz Yurdumuzda Vatandaşlarımızın hassasiyetlerini hiç kimsenin suistimal etmesine izin verilmeyecektir. Afet zedelerimize yapacağımız ayni ve maddi yardımlarımızın Karabük Valiliğimizce belirtilen Resmi Kurumlara yapılmasının bu tür fırsatçıların önüne geçeceği değerlendirilmektedir.

İlimizde her türlü suç ve suç unsurlarına karşı mücadelemiz kesintisiz sürdürülecektir.’’

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.