WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

ESKİ BAKAN GEMİCİ ‘HULKİ CEVİZOĞLU’NUN İDDİALARI ASILSIZDIR’

Bu haber 20 Şubat 2023 - 10:55 'de eklendi ve 2.380 kez görüntülendi.

Eski Devlet Bakanı Hasan Gemici, katıldığı bir programda “Rahmetli Ecevit 99 depremi olunca felaket bölgesine gidememişti” diyen gazeteci Hulki Cevizoğlu’na yaptığı bir paylaşım ile yanıt verdi. Gemici gazeteci Cevizoğlu’nun yapmış olduğu açıklamanın doğru olmadığını, insafsızlık ve haksızlık olduğunu belirtti.

99 depremini saati saatine anlatan Gemici paylaşımında şu ifadeleri kullandı; ‘’Değerli arkadaşlar, maalesef Hulki Cevizoğlu rahmetli Bülent Ecevit ive bakanların 17 Ağustos 1999 depreminde günlerce bölgeye gidemediği yönünde açıklamalar yapmış bu doğru değil. İnsafsızlık ve haksızlıktır. Deprem sabah 03,17 de olmuştu, biz 5-6 bakan saat 4,30 da başbakanlıkta kriz masası oluşturduk ve ben S.Tantan ve Koray Aydın sabah 0600 da bölgeye hareket ettik. Ecevit eşi R. Ecevit le birlikte sabah 9-10 civarında helikopter ile önce İstanbul’a gitti. Havadan bölgeyi inceledikten sonra Sakarya ya gitmişti. Bu video Sakarya valilik binası önünde saat 12.00 civarında çekilmiştir ve bir ara Ecevit’le o gün TRT adına röportaj yapan gazeteci Devrim Gürkan (Uluç Gürkan’ın oğlu ) arasında görüntülenen beyaz saçlı insan Sakarya Valisi Yener Rakıcıoğlu’dur. Görüldüğü gibi Ecevit’in depremden 5-6 saat sonra deprem bölgesine gittiği tartışılamaz bir gerçektir ve her zaman olduğu gibi samimi olarak depremden durumu ortaya koyuyor ve herkesi birlik olmaya çağırıyor. Evet, felaket büyüktü, elektrikler kesikti, iletişim yoktu, ,trafikte sorunlar yaşanıyordu. Ama depremin birinci günü elektrik, trafik ve haberleşme sorunları büyük ölçüde çözülmüştü. Sabah verilen talimatlarla asker sahada idi. Başbakanlık kriz merkezinden bütün illere verilen talimatlarla illerde ki bütün iş makinaları (kamu /özel sektör )iş makineleri, kurtarma ekipleri ve yardımlar bölgeye sevk edilmişti. Birinci günden itibaren aynı refleksi bu gün gösteremeyenler, aynı koordinasyonu bu gün sağlayamayanlar bu yandaş gazetecilerle ve ellerindeki medya gücü ile geçmişe iftiralar atarak algı yaratmaya ve bu günkü beceriksizliklerine mazeret üretmeye çalışıyorlar.’’

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.