WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

YEŞİL OYUNCAK YARIŞMASI TANITILDI

Bu haber 10 Nisan 2014 - 11:41 'de eklendi ve 3.285 kez görüntülendi.

yes_il

YEŞİL OYUNCAK YARIŞMASI TANITILDI

Marzinc ve Karabük Çevre Derneği’nin düzenlediği Oyuncak Yarışması başladı.

Öğrencilere çevre bilincini kazandırmayı ve geri dönüşümün önemine dikkat çekmeyi hedefleyen Yeşil Oyuncak yarışması başladı. Karabük merkezde bulunan ortaokul ve lise öğrencileri arasında iki kategoride düzenlenen yarışma için son başvuru tarihi 16 Mayıs 2014 Cuma günü.

Karabük Çevre Derneği, Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Karabük Çevre ve Şehircilik İl Müdürülüğü ve Karabük Belediyesi’nin ortak projesi olan Yeşil Oyuncak Yarışmasının sponsorluğunu ise Marzinc Gere Kazanım Firması yapıyor.

Projenin tanıtımı amacıyla dün akşam Büyük Kulüp’te geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi.

Tanıtım yemeğine Karabük Vali Yardımcısı, Erkan Çapar, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Kent Konseyi Başkanı Özcan Büyükgenç, Marzinc Yönetim Kurulu başkanı Uğur Dalbeler ve yönetim kurulu üyeleri, daire müdürleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katıldığı yemekte ilk olarak Karabük Çevre Derneği Başkanı Bünyamin Coşkun proje hakkında bilgiler verdi. Coşkun, Karabük merkezde 45 okulda 6 bin 989 ve liselerde de 6 bin 862 olmak üzere toplam 13 bin 851 öğrenci arasında bu yarışmanın gerçekleştirileceğini ve böylelikle gençlerde ve çocuklarda geri dönüşüm konusunda bir bilinç yaratılmak istendiğini söyledi.

Coşkun; “Evsel atıkların geri dönüşümünün yeniden kazanımıyla çevrenin korunmasına katkı sağlamayı ve öğrencilerin çevre bilincini artırmayı hedefleyen yarışmaya ortaokul ve lise öğrencileri evsel atıkları kullanarak yaptıkları oyuncaklarla katılabilirler.” dedi.

Toplantıda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde görev yapan Çevre Mühendisi tarafından geri dönüşüm konusunda da bilgi verildi.

Son olarak ise Marzinc Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dalbeler yaptığı konuşmasında Karabük için özellikle de gençler açısından bir bilinç yaratacak böylesi bir projenin içinde olmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. Dalbeler ayrıcı Marzinc ile ilgili kurulduğu ilk yıllarda Karabük kamuoyu tarafından yanlış anlaşılmalar olduğunu bunu düzeltmek için yoğn gayret gösterdiklerini  söyledi. Dalbeler; “Biz çevreye ve Karabük halkına zarar verecek bir tesis değiliz. Aksine tesislerimiz bulunduğu kentler için elimizden geleni yapmaya ve bu tür sosyal projeler içinde de yer almaya hazırız” dedi.

Yeşil Oyuncak Yarışmasında ilk üç dereceye giren eser sahiplerine toplam 10 bin TL ödül verilecek. Yarışma için son başvuru tarihi16 Mayıs 2014. 5 Haziran 2014 Çevre gününde Karabük Şehir Meydanında düzenlenecek tören ile dereceye girenlere ödülleri verilecek.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.