WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

Karabük Üniversitesi’nde Halkoyunları yarışması düzenlendi.

Bu haber 13 Mayıs 2014 - 14:08 'de eklendi ve 4.872 kez görüntülendi.

halk_o

Karabük Üniversitesi’nde Halkoyunları yarışması düzenlendi.

Safranbolu, Balkanlar, Ege, Silifke, Gaziantep, Çankırı, Artvin ve Kafkas olmak üzere 8 farklı yöreye ait, Halk Dansları Topluluklarının katılımlarıyla ‘Topluluklar Arası Halk Oyunları Yarışması’ Amfi Tiyatroda  gerçekleştirildi.

Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilen yarışmaya; Safranbolu Cumhuriyet Savcısı Kenan Göksu,  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı ve Prof. Dr. Ali Güneş, Genel Sekreter Av. Yaşar Alpay, Dekanlar, Müdürler, Üniversitenin Akademik Personeli, Halk Oyunları Eğitmenleri ve Hakem Komitesi ile öğrenciler katıldı.

Muhteşem gece; Her yöreye ait Halk Oyunları Topluluklarının tek tek sahneye çağrılmasının ardından açılış konuşmalarının yapılması ile başladı.

‘Topluluklar Arası Halk Oyunları Yarışması’nın açılış konuşmasını gerçekleştiren Safranbolu Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Bilgin Karademir; “Küreselleşen dünyada kültürümüzü yaşatmak adına yapılan etkinliklerin önemi gün geçtikçe artmaktadır. Kültürel ögelerimizle tek tipleşmeye başlayan dünyada öz benliğimizi unutmamak için en önemli varlık değerlerimizdir. Türk Halk Oyunları da Orta Asya’nın bağrından kopup Anadolu’da şekillenerek bizi, bize anlatan en önemli kültürel değerlerimizden bir tanesidir. Halk oyunları da binlerce yıllık zaman zarfında toplumsal zevkin; estetik ve sanatsal kaygılarıyla yoğurulmuş halidir. Nasıl ki bir ipliği köküne bağlayan bağlar hayati önem taşıyorsa; milli benliğimizin parmak izi olan halk benliği de böyle önem taşımaktadır. Gece gündüz demeden emek veren öğrencilerimize ve eğitmenlerimize, bu kutsal amaç yolunda emek veren tüm halk oyunları sevdalısı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Aramızda olmayan Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a ise kocaman bir sevgi yumağı gönderiyor, bizi her konuda desteklediği için ayrıca kendilerine şükranlarımı arz ediyorum.” dedi.

Öğrenci inisiyatifinin her zaman ön planda olduğu bir Üniversite olduğumuzu vurgulayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı; “Ülkemizin aydınlık geleceği olan siz gençlerin böylesine güzel bir gecede bir arada olması beni çok mutlu ediyor. Üniversite eğitimi sadece dört duvar arasında gerçekleştirilen eğitimle olmaz. Karabük Üniversitesi Yönetimi olarak öğrencilerimizin boş zamanlarının değerlendirmesi için Kamu Kurum ve Kuruluşlarına ait bütün hizmetleri öğrencilerimizin hizmetine sunuyoruz. Hiçbir üniversitede sunulmayan imkânları sizlere sunuyoruz. Hafta sonu ve mesai saatleri dışında kalan zamanlarımızı bile sizlere ve etkinliklere ayırıyoruz. Üniversitemiz yeni kurulduğunda zar zor bir halk oyunu ekibi kurmuştuk ve bugün kendi isteği ile 6 farklı alanda halk oyunları ekibi oluştu. Bu 6 yılı ben Karabük Üniversitesi’nin kuluçka dönemi olarak nitelendiriyorum. Ben şundan eminim ki 3 veya 5 yıl sonra kuluçkadan çıkacak gençlerimiz, hem Üniversite de okurken birçok başarıya imza atacak hem de Ülkemizi yönetecek seviyeye gelecektir. Öğrencilerimizle gurur duyduğumu belirterek yarışmacılara başarılar diliyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Yarışmaya katılan 8 Farklı Yörenin Halk Oyunları Ekibine plaket takdim edildi.

Yoğun katılımın olduğu ‘Topluluklar Arası Halk Oyunları Yarışması’nda birbirinden değerli topluluklar görsel bir şölenle izleyenleri büyüledi. Muhteşem gecenin finalini ise Safranbolu Meslek Yüksekokulu Turizm Animasyon Bölümü Öğrencileri Bachata Latin Dansları Gösterisi ve Ritim Show ile gerçekleştirdi.

Halk Dansları Topluluklarımızın tek tek sahneye çağırılmasıyla; En İyi Jüri Özel Ödülü’nü Kafkas Yöresi Halk Dansları Topluluğu, En İyi Kostüm Ödülü Ege Yöresi Halk Oyunları Topluluğu, En İyi Sahne Ödülü Artvin Yöresi Halk Oyunları Topluluğu, Düzenlemeli Dalda En İyi Performansı İle Üniversiteler Arası Halk Oyunları Yarışmasına Katılmayı Hak Kazanan Topluluk Silifke Yöresi Halk Oyunları Topluluğu, Düzenlemesiz Dalda En İyi Müzik Ödülüne Hak Kazanan Balkan Halk Dansları Topluluğu, Düzenlemesiz Dalda En İyi Performansı ile Üniversiteler Arası Halk Oyunlarına Katılmayı Hak kazanan Antep Yöresi Halk Oyunları Topluluğu olurken,  topluluklara ödüllerini: Rektör YardımcısıProf. Dr. İbrahim Kadı takdim etti.

Son olarak ise Hakem ve Jüri Üyeleri, Halk Oyunları Eğitmenleri Atabey Ağaç, Arzu Tan, Selda Dıravacı, Yaşar Kadıoğlu ve Nurşen Gürbüzer’e ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı tarafından Teşekkür Sertifikası takdim edildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.