WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

DEMİR ÇELİK ANADOLU LİSESİNDE YIKIM ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Bu haber 20 Eylül 2023 - 15:33 'de eklendi ve 5.348 kez görüntülendi.

Demir Çelik İşletmeleri tarafından 1940 yılında özel ilkokul olarak yaptırılan ve bünyesinde zamanla ortaokul ve lise de açılarak milli eğitime devredilen 1954-1955 eğitim-öğretim yılında da eğitime başlayan Demir Çelik Anadolu Lisesi’nin yıkımına bugün itibari ile başlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Türkiye genelinde başlattığı okullarda depremsellik analizi kapsamında depreme dayanıklı olmayan okulların yıkılması uygulamasına Karabük’ün en köklü okullarından olan Demir Çelik Lisesi de dahil edilerek geçtiğimiz yıl yıkım kararı çıkarılmıştı.

Karabük’te ve Türkiye’nin birçok şehrinde yaşayan Demir Çelik mezunları okulun yıkım kararına tepki göstermiş ve okulun önünde basın açıklaması düzenleyerek yıkım kararının durdurulmasını istemişti.

Mayıs ayında Karabük Valiliğinde imzalanan protokol ile İş İnsanı Bayram Demir,  Demir Çelik Anadolu Lisesinin A ve B bloğunun yeniden yapım işlemini üstlendi.

Bugün ise iki blokta eskiyen parçaların sökülerek okulda yıkım işlemine başlandı. Okulda eğitim gören öğrenciler ise farklı okullarda eğimlerine devam ediyor. Karabük kamuoyu ve okulun tüm mezunlarının beklentisi ise okulun yeniden aslına uygun yapılması ve adının değiştirilmemesi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.