WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

SOMA FACİASI…

Bu haber 15 Mayıs 2014 - 17:58 'de eklendi ve 4.987 kez görüntülendi.

SOMA FACİASI…

Manisa’nın Soma ilçesinde bir kömür ocağında meydana gelen kazada şu ana kadar resmi rakamlara göre 282 maden işçisi kardeşimiz yaşamını yitirirken, ocakta daha en az 100 dolayında işçinin olabileceği belirtiliyor. Türkiye tarihinin en büyük, en acı maden kazalarından biri ile karşı karşıya kaldı. Başta Soma olmak üzere tüm Türkiye’nin adeta ciğerleri yandı. Böylesine büyük bir acı, böylesine büyük bir felaket karşısında herkes üzgün, herkes perişan. Ülkemizi yöneten Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, Başbakan, Ana muhalefet ve diğer muhalefet liderleri hepsi Soma’ya gittiler. Halkın acısını paylaşmaya gittiler. Yüzlerce Soma’lı emekçiye mezar olan Maden Ocağı kazasında eşlerini, oğullarını, babalarını kaybedenler elbette hepimizden daha çok üzgün, hepimizden daha çok perişandır. Biz de Soma’ya ne kadar uzakta bir il olursak olalım, oradaki kardeşlerimizin derin acısı ve üzüntüsünü paylaşıyoruz. Yüreğimiz kan ağlıyor.

Soma’daki kömür ocağa faciası artık bu ülkeyi yönetenlere, bu işlerle uğraşanlara çok büyük bir ders olmalı. Bizim çocukluğumuzdan bu yana başta grizu olmak üzere, Zonguldak’taki kömür ocaklarında yaşanan ve beklide şimdiye kadar binlerce maden emekçisinin yaşamını yitirmesine neden olan elim kazalarla sarsılmıştık. Bu kez acı haber Ege’den, Soma’dan geldi. Üç yüzün üzerinde olmasına artık kesin gözüyle bakılan emekçi kardeşimiz feci şekilde aramızdan ayrıldı. Geride gözü yaşlı, eşlerini, çocuklarını, anne babalarını, akrabalarını ve tüm milletimizi gözü yaşlı bırakarak..

Soma faciasından ders alınır mı? Tüm temennimiz ders alınması ama göreceksiniz yeni ders alınmayacak, yine facialar üst üste gelecek ve yine bir çok kömür ocağı, maden işçisi kardeşimize mezar olacak. Hele hele özel sektörün para kazanma hırsı, servetine servet katma hırsı varken bu böyle sürüp gidecek.. Ne zamana kadar mı, Türkiye üçüncü dünya ülkesi olmaktan çıkıncaya, çağdaş bir ülke hedefine ulaşıncaya kadar sürüp gidecek.

Biz bir sanayi bölgesi olarak bir çoğumuz madenci, demir çelik’te ağır sanayide çalışan işçilerin çocuklarıyız. İş kazalarını biliriz. Rahmetli Mustafa Yanık ağabeymizin babası da Kardemir’de elim bir iş kazasında yaşamını yitirenlerdendi. Soma faciasi bütün Türkiye’de olduğu gibi, sanayi kenti Karabük’te de derin bir acı ve üzüntü yaşanmasına neden oldu. Bu kadar canın yanmasına neden olanları nefretle kınarken, bu faciada yaşamlarını yitiren maden işçisi kardeşlerimize Allah’tan rahmet, tüm yakınlarına ve Soma halkına başsağlığı diliyoruz.

Mehmet Çetinkaya
Mehmet Çetinkayamehmet@brtv.com.tr
Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu mezunudur. Gazeteciliğe Karabük'te Batı Karadeniz Ekspres Gazetesi'nde başlamıştır. 29 Mart 1996 tarihinde BRTV ile televizyon ve radyo yayıncılığına sektörüne girdi. 18 yıla yakın karasal yayıncılığın ardından; BRTV yayınları günümüzde milli uydumuz Türksat'ın kapsama alanındaki 70 dolayında ülkeden izlenmektedir. BRTV bölgemizin Dünya ya açılan penceresi olarak bilinirken, Mehmet Çetinkaya'da çeyrek asırdan bu yana Dünyayı gezmekte ve gittiği ülkeler ile ilgili yayınladığı gezi notları ile tanınmaktadır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.