WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

75. Yıl Anadolu Lisesi Kapatılamaz

Bu haber 15 Mayıs 2014 - 18:23 'de eklendi ve 7.345 kez görüntülendi.

aa_ph

75. Yıl Anadolu Lisesi Kapatılamaz

Milli Eğitim’den çıkan kararla 75. Yıl Anadolu Lisesi’nin kademeli olarak kapatılması ve İmam Hatip Lisesi’nin bu binada yeni öğrenciler alarak büyütülmesine karar verildi. Karar Karabük kamuoyunda tepkiyle karşılanıyor.

Geçtiğimiz günlerde Demir Çelik Lisesi’nin kapatılıp İmam Hatip Lisesi’nin bu binaya taşınacağı söylentileri üzerine İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar bir açıklama yapmış ve böyle bir şeyin söz konusu olmadığını bildirmişti.

Bu açıklamaların üzerinden henüz birkaç gün geçmişken gözler şimdi de 75. Yıl Anadolu Lisesi’ne çevrildi. Köklü bir geleneğe sahip Demir Çelik Lisesi mezunlarından büyük bir tepki oluşunca, 75. Yıl Anadolu Lisesi’nin kapatılması gündeme geldi. Ve bugün Milli Eğitim’de yapılan toplantı sonrası karar verildi. Bu karara göre 75. Yıl Anadolu Lisesi kademeli olarak kapatılıyor, yine aynı şekilde İmam Hatip Lisesi de bu binada kademeli  olarak büyüyor.

Karar böyle olsa da bunun  ilimizde uygulanması mümkün görünmüyor. İmam Hatip Lisesinin büyütülmesi uğruna, yine köklü bir geleneğe sahip Anadolu Lisesi’nin, üstelik de köklü üniversitelerin en iyi bölümlerine öğrenci gönderen bu lisemizin feda edilmesi başta BRTV kurumu olarak bizim, öğrencilerin, velilerin ve Karabük halkının kabul edebileceği bir karar değil.

Kaldı ki İmam Hatip Lisesi mutlaka büyütülmek isteniyorsa, bu karar 100. Yıl Mahallesi’nde daha önce Meslek Yüksek Okulu olarak kullanılan ve  İmam Hatip Lisesi’ne ait olduğu bilinen binada sağlanabilecekken, yetkililerin neden Karabük halkı tarafından kabul görmeyecek böyle bir karar aldıklarına anlam verilemiyor.

75. Yıl Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği bugün sabah saatlerinde okul önünde bu konudaki tepkisini ortaya koyarken asıl olarak yarın sabah yine okul önünde yapacakları eyleme tüm Karabük halkının desteğini bekliyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.