WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

ÜNLÜ YÖNETMEN GANİ RÜZGAR ŞAVATA‘DAN BRTV’YE ZİYARET

Bu haber 28 Eylül 2023 - 17:41 'de eklendi ve 5.369 kez görüntülendi.

Yönetmenliğini Gani Rüzgâr Şavata’nın üstlendiği Mustafa Kemal Atatürk’ün Annesi Zübeyde Hanımın’ın hayatını konu alan “Zübeyde” filminin çekimleri yakın zamanda Safranbolu’da başlayacak.

Ünlü Yönetmen Gani Rüzgâr Şavata Yapım ve Yönetmen ekibi ile birlikte bugün BRTV’Yİ ziyaret etti. İçerisinde birçok ünlü isminde yer alacağı “Zübeyde” filmi hakkında bilgiler veren yönetmen Gani Rüzgâr Şavata ‘ Safranbolu tarihi bir doku, tarihi bir kültür, tarihi bir yaşam ve tarihin derinlerinden gelen bizim yaşam biçimimiz onun için burayı seçtik’ dedi.

‘ZÜBEYDE HANIM FİLMİ KARABÜK’Ü DE TÜRKİYE’Yİ DE BİR BAŞKA ANLATACAK’

Şimdiye kadar birçok Cumhuriyet filminin, Atatürk filminin yapıldığı fakat Zübeyde hanımın hayatının filminin yapılmadığı ifade eden Şavata; ‘Tabii bireysel ve toplumsal olarak anneler konuşulur ama anneler üzerine bir hikaye dokunmadı şu ana kadar sinemamız. İlk defa biz dokuduk inanıyorum Zübeyde Hanım filmi Karabük’ü de Türkiye’yi de bir başka anlatacak.’

‘Gerçek tarihi dokuyla, tarihi belgeleriyle, tarihi kimliğiyle gerçek anayı biz burada filmimizle belgeleyeceğiz ve yarınki nesle aktaracağız. Böyle güzel bir televizyonun da bize ev sahipliği yapması beni daha da onurlandırıyor gururlandırıyor. Başta televizyon sahipleri Mehmet Bey olsun, kardeşi olsun ve siz aile ekibi olsun şu an mutluyuz.

Aslında ben Karabük’ü ve Safranbolu’yu gördükten sonra kendime biraz eksiklik hissettim neden ben buraya gelmedim daha önce yaşlandık geldik sakalımız beyazladı geldik beni halkımız affetsin ki artık bu telafiyle bundan sonra gidereceğiz diye düşünüyorum.’

‘TÜRK SİNEMASI VE TİYATROSUNUN MİHENK TAŞLARI FİLMDE YER ALACAK’

Türk sineması ve tiyatrosunun mihenk taşlarının filmde yer alacağının altını çizen Şavata; ‘Çok güzel bir film yapacağız, büyük bir kadro var sürpriz bir kadro var yüze yakın Türkiye sinemasının ve tiyatrosunun mihenk taşları var ve Yeşilçam nostaljisinden gelen sanatçılarımız var aynı zamanda yeni kuşağında sanatçılar var ve en az burada da 3-5 bin burada yerel sanatçılar alacağız. Buranın dokusuna uygun bir mozaik oluşturduk mesela işte Malatya’dan Erzurum’dan Uşak’tan atlar gelecek daha doğrusu cirit atları filmimize uygun yakışır atlar gelecek ve aynı zamanda büyük adadan faytonlar getirdik buraya.

Mehmet Aslantuğ’dan Müjdat Gezen ’den Halil Ergün’den Oya Başar’dan, Bülent Bilgiç’ten tutunda sinemamızın şimdiki yeni kuşaklarından çok büyük bir kadro var. Bakalım ne eylerse mevtam güzel eyler büyük bir kadroyla burada olacağız.’

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.