WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

Beklenen kestane rekoltesi 500 ton

Bu haber 08 Ekim 2021 - 13:17 'de eklendi ve 1.974 kez görüntülendi.

Türkiye’nin önemli kestane üretim merkezlerinden Sinop’un Erfelek ilçesinde Ziraat Odası Başkanı Ali Koca, kestane rekoltesinde bu yıl önemli oranda artış beklediklerini söyledi.

Koca,  kestane üretiminde son yılların en verimli sezonunu yaşadıklarını belirtti.

Geçen yıl kuraklık nedeniyle kestanede rekoltenin 200 tona kadar düştüğüne işaret eden Koca, bu yıl ise bol yağış sonucu rekoltenin 500 ton civarında gerçekleşmesini beklediklerini vurguladı.

Bölgede aşırı yağış nedeniyle 15 Eylül’de başlaması gereken hasadın 1 Ekim itibarıyla başladığını dile getiren Koca, “Yağış olduğu için kestane hem iri hem de kaliteli. Erfelek kestanesinin kalitesi ve lezzetli olması cazibesini artırıyor. Kilogram fiyatı iriliğine göre 15-40 lira arasında değişiyor.” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.