Bu yıl ilk defa Gastronominin ve Aşçıların merkezi Bolu’da düzenlenen İmparatorluk Mirası Osmanlı Mutfağı Günleri Ulusal Yemek Yarışmasına 40 il 57 turizm meslek okulundan 57 okul meslek danışmanları eşliğinde 228 öğrenci katıldı.
Ev sahipliğini Bolu İzzet Baysal Abant Turizm Meslek Lisesi yaptı. Ulusal yarışma 26-27 Mart tarihlerinde Bolu ilinde başladı.
Millî Eğitim Bakanlığı adına Mehmet Nezir Gül ve Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Cemil Sarıcı’nın katılımı ile start alan yarışma 27 Mart 2022 Pazar günü akşam sona erecek.
Karabük ilini temsil eden Yahya Kemal Beyatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ekip olarak birinci olurken ekip altın madalyalarını katılan bürokratların elinden aldı.
Yarışmada günün en önemli olayı ise aynı okulun başarılı öğrencisi Medine Özçelik mısır unu helvasıyla şahsi başarı ve sunumuyla tatlı dalında katılan jürilerin tam notunu alarak Bolu ilinde hizmet veren tüm aşçılarında üyesi olduğu jüri özel ödülüne layık görüldü. Yarışmada ilk defa verilen ödülü Medine Özçelik almış oldu.
İmparatorluk Mirası Osmanlı Mutfağı Yemek yarışmasında birinci olan Yahya Kemal Beyatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mutluluğu şu ifadelerle duyurdu; ‘’İmparatorluk Mirası Osmanlı Mutfağı Yemek yarışmasında okulumuz altın madalya ile ödüllendirilmiştir. Ayrıca yapmış olduğumuz Helva ile ilk kez Jüri Özel Ödülüne layık görülmüştür. Televizyondan tanıdığımız Masterchef yarışmacılarından Eray Aksungur ise özel olarak tebrik ederek sahnede kaşık atarak ekstra onurlandırmıştır.’’
KARABÜK MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ NEVZAT AKBAŞ KUTLADI
‘’Türkiye genelinde 54 okulun katılımıyla Bolu İlinde düzenlenen İmparatorluk Mirası Osmanlı Mutfağı Yemek Yarışması düzenlendi.
Düzenlenen yarışmaya İlimizden Yahya Kemal Beyatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Danışman Öğretmenleri Zafer Aykan , Saliha Pınar , Sevgi Efe’nin rehberliğinde Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Öğrencileri Büşra Nur Bozkurt , Medine Özçelik, Melike İrem Bölüm ve Sevilay Bozkurt katıldı.
Öğrencilerimiz katıldıkları 4 kategoride başlangıç olarak Ispanaklı Peruhi / Ana yemekte Mutancana / Tatlıda Mısır Unu Helvası ve Haspir Şerbeti ile 4 altın Madalya kazandı. Ayrıca Bolu Gastronomi Derneği Başkanı ve Jüri Üyelerinin tamamının onayı ile Mısır unu helvası ile Jüri Özel Ödülünü aldılar.
Öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik eden İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, başarıda katkısı bulunan okul idarecilerini, öğretmenlerimizi ve ailelerini de tebrik etti.’’
Yarışmalarda yarında gruplar arasında diğer kategorilerde de kıyasıyla mücadele devam edecek.