6 Haziran 1995 tarihinde, Karabük’ü il yapan eski Başbakanı Prof. Dr. Tansu Çiller, eşi Özer Uçuran Çiller’in vefatı nedeni ile taziyede bulunan dostlarına birer teşekkür mektubu gönderdi.
Her yıl 6 Haziran tarihlerinde, Karabük’ü il yapan dönemin Başbakanı Prof. Dr. Tansu Çiller ile uzun yıllardan bu yana yakın diyaloğu bulunan BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya, değerli eşi Özer Uçuran Çiller’in vefatı üzerine, Prof. Dr. Tansu Çiller’i konutundan telefonla arayarak büyük acılarını paylaşmıştı.
Karabük’ü il yapan ve her zaman Karabük’ü il yapan Başbakan olarak hatırlanacak olan Prof. Dr. Tansu Çiller tarafından BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya’ya gönderilen teşekkür mesajı şu şekildedir:
“Sayın Mehmet ÇETİNKAYA,
Sevgili eşim, Mert ve Berk’in sevgili babaları, ailemizin çok kıymetlisi Özer Uçuran Çiller’in vefatının yarattığı derin acımızı içtenlikle paylaştığınız taziyeniz için kalbi teşekkürlerimi iletiyorum.
İyi dileklerimle,”
ÇETİNKAYA : “SAYIN ÇİLLER KARABÜK TARİHİ İÇİN ÖNEMLİ BİR BAŞBAKANDIR”
Eski Başbakan Prof. Dr. Tansu Çiller’den kendilerine ulaşan, taziye teşekkürü karşısında çok duygulandıklarını belirten BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya, “Sayın Çiller Karabük tarihi için önemli bir Başbakandır” dedi. BRTV olarak Karabük insanının vefa duygularını göstermek amacıyla, yıllardan bu yana her yıl Karabük’ün il olduğu 6 Haziran 1995 tarihinin yıl dönümlerinde Karabük’ü il yapan dönemin Başbakanı Sayın Çiller’i telefon ile aradıklarını ve röportaj yaptıklarını belirten Çetinkaya, Karabük tarihinde önemli siyasetçi ve Devlet adamları vardır, bunlardan biri de Sayın Çiller’dir diyerek şöyle dedi: “Karabük tarihinin unutulmaz ilk ismi Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’tür. Cumhuriyet’i ilan ettikten hemen sonra, ülkemizde ağır sanayi hamlesi başlatmış ve Demir Çelik fabrikası kurulması için yıllarca çalışmalar yaptırmıştı. O tarihlerde, Safranbolu’ya bağlı bir köy olan Karabük, 3 Nisan 1937 tarihinde Karabük Demir Çelik fabrikalarının temelinin atılması ve 10 Eylül 1939 tarihinden itibaren üretime başlaması ile birlikte Karabük hızla büyümüştür. Karabük büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük vizyonunun eseridir. Ayrıca, 3 Nisan 1937 tarihinde bizzat Karabük’e gelerek fabrikaların temellerini atan dönemin Başbakanı rahmetli İsmen İnönü’de Karabük tarihinin en önemli Devlet adamlarından biridir. 1950’li yıllarda dönemin Başbakanı Adnan Menderes, ilerleyen yıllarda Süleyman Demirel, Bülent Ecevit, Turgut Özal, Mesut Yılmaz, Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Alpaslan Türkeş gibi Devlet adamları Karabük ve Kardemir için her zaman önemli rol oynadılar. 6 Haziran 1995 tarihinde Karabük’ü il yapan dönemin Başbakanı Prof. Dr. Tansu Çiller’de Cumhuriyet kenti Karabük’ün tarihine geçti. 2000’li yılların başında büyük sıkıntılar yaşayan ve kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kalan Kardemir’in kurtarılması ve günümüzde ülkemiz sanayinin hizmetinde olmasında mevcut Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da Karabük tarihine geçen Devlet adamları arasında yerini aldı. Elbette, Karabüklü bir çok siyasetçi, bürokrat ve sendikacı, gazeteci, STK lideri ve Karabük halkımızın da Kardemir’in zor günlerindeki fedakarlıkları ve mücadelelerini unutmamak gerekir.”