10 yıldan bu yana bir BRTV klasiği haline gelen, Karabük Liselerarası Bilgi Yarışması’nın finali bugün yapıldı. Karabük Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı yarışmada Karabük ve ilçelerimizdeki tüm liselerden üçü teknik, üçü de Anadolu guruplarında olmak üzere 6 okulumuz katıldı. Yarışma sonunda Mehmet Vergili Fen Lisesi Anadolu Liseleri gurubunda, Karabük Endüstri Meslek Lisesi’de teknik liseler gurubunda Karabük il birincisi oldular. Her iki okulumuzun yarışmacı öğrencilerini, öğretmenlerini ve ailelerini yürekten kutluyoruz.
Her zaman olduğu gibi Liselerarası Bilgi yarışması çok büyük bir heyecan içinde geçti. Finale kalan okullarımız salonda bulunan şehir protokolü ile yüzlerce arkadaşına büyük bir heyecan yaşattılar. BRTV’nin artık bir klasiği haline gelen Liselerarası Bilgi Yarışması’nın 10. yılını doldurmasında bütün BRTV ekibinin büyük emek ve özverisi vardır. Ancak, kardeşim Osman Çetinkaya ve Sadullah Ulusoy’u ve son bir iki yıldan bu yana da Tuncay Atay kardeşimizi biraz daha ön plana çıkmış görüyorum. Bu üç kardeşimiz ve tüm BRTV ailemize gösterdikleri büyük özveri ve 10 yıllık başarıları için teşekkür ediyorum.
2-3 yıl önce de yine BRTV olarak Ankara’da TBMM Salonlarında, dönemin TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in himayelerinde çok büyük bir başarı ile Türkiye Liselerarası Bilgi Yarışması’nı yapmıştık. Bunu örnek gösterip TRT’nin bu yarışmaya devam etmesini arzulamıştık ama henüz gerçekleşmedi. Bir gün mutlaka Türkiye Liselerarası Bilgi Yarışmasının da tıpkı Karabük’te BRTV’nin yaptığı gibi geleneksel hale geleceğine inanıyoruz.
Bugün Üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleştirdiğimiz Bilgi yarışmasında bizi mutlu eden bir çok konu olmasına rağmen üzüldüğümüz de bir konu vardı. Bunu da yarışma sonunda yaptığımız konuşmada öğrencilerin, protokolün ve velilerin önünde, bir televizyon kanalı olmamız nedeniyle Karabük kamuoyu önünde dillendirmekten de çekinmedik. 10 yıldan bu yana bu yarışmanın finallerine kimler katılmadı ki… Her şeyden önce ilimizde hangi valimiz varsa çok büyük bir zevkle, severek ve bize de büyük moral vererek yarışmanın finalini mutlaka izledi ödül törenine katıldı. Yaptıkları konuşmalarla bize moral verdiler, motivasyonumuzu arttırdılar. Bugün ilimizin Sayın Valisini aramızda görmek istedik. Davet ettik. Bir geleceği, bir gelemeyeceği söylendi. En son gelecek bilgisini aldık. Yarışma başladı, en azından ödül törenine katılırlar öğrencilerin kupalarını, ödüllerine verirler, belki bir de konuşma yaparlar diye bekledik. Sonuç olarak gözümüz yolda kaldı.
Birkaç aydan bu yana ilimizde iyi gitmeyen bazı işler, özellikle son haftalarda durup dururken ortaya çıkan bazı milli eğitim sorunları başta olmak üzere ve Karabük’ün daha dinamik yöneticilere ihtiyacı olduğu duygu ve düşünceleri ile bir konuşma yaptık. Geçmişteki Valilerimizin isimlerini saydık, onlara teşekkür ettik. Bu arada rahmetli Valimiz Cemalettin Sevim’i o heyecanla atlamışız. Kendilerini de bu vesile ile rahmetle anıyoruz.
Bizim konuşmamızı kimisi ağır buldu, kimisi son derece yerinde ve haklı bir konuşma olarak değerlendirdi. Genç öğrenci kardeşlerimizin çok olumlu tepkisini, öğrenci velilerinin salon çıkışındaki içten tebriklerinden anladık ki, böyle bir konuşma gerekiyormuş. Biz gazeteciyiz ve televizyon yöneticisiyiz. Bu şehirde 20 yıldan bu yana televizyon işletmeciliği ve 30 yıla yakındır gazetecilik yapıyoruz. Bazı konularda konumu, makamı ve mevkii ne olursa olsun yeri geldiğinde eleştiri hakkını kullanmamızdan doğal bir şey olamaz. Bu mesleğin doğasında eleştiri hakkını kullanmak vardır.
Bundan bir önceki köşe yazımızda da Karabük’te bazı şeylerin iyi gitmediğini belirtmiştik. Evet, gerçekten de bazı şeyler iyi gitmiyor. Bunu duyurmak bizim görevimizdir. Duyması gerekenlerin duyacaklarına, kamuoyu adına yaptığımız bu eleştirilerin haklı bulunması halinde ilimizde iyi şeyler olması için gerekli adımları atacaklarına yürekten inanıyoruz.