Karabük’ün yetiştirdiği siyasetçi ve Devlet adamlarından, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Şinasi Altıner Karabük Valisi Mustafa Yavuz’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Vali Mustafa Yavuz ile Şinasi Altıner buluşmasında, Karabük’ün geçmiş yılları, Kardemir’in yaşadığı zor yıllar ve Karabük’ün il oluşundan itibaren yeniden canlanmaya başladığı süreçler ele alındı.
Karabük eski milletvekili, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Şinasi Altıner, yaşamını Amerika Birleşik Devletleri’nde sürdüren kızı Beril Altıner Alt, tarafından kendisinin yaşam öyküsünün ele alındığı bir kitap yazıldığını ve bu kitabın tanıtımının 26 Kasım Pazar günü saat 16.00’da Yenişehir Büyük Kulüp’te olacağını belirterek, Vali Yavuz’u bu anlamlı etkinliğe davet etti. Vali, Yavuz’da ziyaret sırasında “Sayın bakanımızın ziyareti bizi çok mennun etti. Amerika’da yaşayan kızının babası ile ilgili yazığı kitap son derece anlamlı olmuş, kitabı şimdiden merak ediyorum.” dedi.
Eski Bakan Altıner’in Karabük Valisi Mustafa Yavuz’u ziyaretine, 26 Kasım’da düzenlenecek kitap tanıtımı için yardımcı olan Şinasi Altıner’in yakın dostu BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya’da katıldı.
BERİL ALTINER ALT, BABASININ YAŞAM ÖYKÜSÜNÜ YAZDI
Yaşamını uzun yıllardan bu yana Amerika Birleşik Devletlerinde sürdüren, Şinasi Altıner’in kızı Beril Altıner Alt, yaklaşık 15 yıl süren çalışmalar sonunda babasının yaşam öyküsünü yazdı. Sade bir dil ile son derece akıcı biçimde kaleme alınan kitapta, Şinasi Altıner’in kendi anlatımı ile çocukluk, öğrencilik, gençlik yılları, çalışma hayatı, Demir Çelik sektöründeki başarılı çalışma dönemleri ile 1980’li yılların ikinci yarısından itibaren siyasi yaşamı ve Karabük milletvekilliğinden DYP Genel Sekreterliğine, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na kadar uzanan siyasi yaşamı konu ediliyor. Kitapta ayrıca, başarılı bir babanın ülkemizden 10 bin km. uzakta yaşayan ve Amerika’da başarılı bir iş kadını olan kızı tarafından bizzat kendi gözlemleri ve babasının anlatımları ile Karabük’ün yakın tarihi de konu ediliyor. Zaman zaman, Şinasi Altıner’in ve kızının çok küçük yaşlarda yaşadığı çok acı dramların da konu edildiği kitabı baba kız Altıner’ler, 26 Kasım tarihinde Yenişehir Büyük Kulüpte davetlilerine imzalayarak takdim edecekler. Beril Altıner Alt tarafından yazılan kitabın lansmanına, Karabük Valisi Mustafa Yavuz başta olmak üzere, Karabük ve ilçelerimizin Belediye Başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK yöneticileri, iş dünyası,basın mensupları ve Karabük cemiyet yaşamından davetliler katılacak.