WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

Göğüs Hastalıklarında Bilgi Güncelleme Toplantısı Yapıldı

Bu haber 30 Eylül 2013 - 12:00 'de eklendi ve 7.099 kez görüntülendi.

gog_us

Göğüs Hastalıklarında Bilgi Güncelleme Toplantısı Yapıldı

 

 

Akciğer Sağlığı ve Yoğun Bakım Derneği (ASYOD) ile Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi işbirliğinde ‘Göğüs Hatalıklarında Bilgi Güncelleme Toplantısı’ yapıldı.

 

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Ekinci, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat Acat, ASYOD üyeleri ve Göğüs Hastalıklarında Uzman hekimlerin katıldığı bilgilendirme toplantısı Safranbolu Aygür Otel Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

‘Göğüs Hatalıklarında Bilgi Güncelleme Toplantısı’nın açılış konuşmasını gerçekleştiren Akciğer Sağlığı ve Yoğun Bakım Derneği (ASYOD) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Karadağ; “ Öncelikle Karabük üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanımıza ve Dekan Yardımcımıza bizlere vermiş oldukları desteklerden ve emek verip bu toplantıyı hazırlayan meslektaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Göğüs Hastalıkları alanımız gün geçtikçe genişlemekte ve buna bağlı olarak ortaya çıkan yeni bilgileri takip etmekte oldukça zor oluyor. Bizlerde ASYOD olarak böyle bilgilendirme toplantıları yaparak siz değerli hekimlerimizi yeni gelişmelerden ve ilerlemelerden haberdar etmek istiyoruz.” diyerek ASYOD’un kuruluş amacı, bugüne kadar yapmış olduğu eğitimler, seminerler, kurslar, yayınlanan dergiler, hazırlanan raporlar ve çıkarmış oldukları ‘Solumum Sözlük’  hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

 

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Ekinci açılış konuşmasında; “ Hepinize Karabük’e ve bilgilendirme toplantımıza geldiğiniz için teşekkür eder, toplantınızın verimli ve iyi geçmesini temenni ederim.” dedi.

 

Açılış konuşmalarının ardından oturumlara geçildi. Toplam beş oturumdan oluşan ‘Göğüs Hatalıklarında Bilgi Güncelleme Toplantısı’nda ilk oturum Üniversitemiz Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Çetinkaya’nın Oturum Başkanlığı’nda gerçekleşti. Oturumda ilk olarak Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof. Dr. Ali Nihat Annakkaya Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) hakkında bilgiler verirken son zamanlarda KOAH’ın tedavisinde uygulanan yeni yöntemler hakkında da ayrıntılı bilgiler verdi. Prof. Dr. Ali Nihat Annakkaya’nın ardından Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emin Maden ‘Astım’ hastalığı hakkında bilgiler verirken gelen vakalar üzerinden astım hastalığının tanısının nasıl konulduğu, dereceleri ve yapılması gereken tedavi yöntemleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

 

Oturum Başkanlığı’nı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit’in yaptığı ikinci oturumda ilk olarak İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hatalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hastane Yöneticisi ve Hekimi Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu ‘Akciğer Kanseri’ hakkında bilgiler verirken, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Aynı zamanda Yedikule göğüs Hatalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hekimlerinden Prof. Dr. Erdoğan Çetinkaya ise; ‘İnvazif Pulmonoloji EBUS ve Bronşiyal Termoplasti’hakkında bilgiler verdi. Son olarak yine Yedikule göğüs Hatalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hekimlerinden Uzm. Dr. Akif Özgül; ‘Benign ve Malign Hava Yolu Hastalıklarında Olgularla Endobronşiyal Tedavi Yöntemleri’ hakkında katılımcıları bilgilendirirken aynı zamanda uygulamaları nasıl yaptıklarını videolarla gösterdi.

 

Oturum Başkanlığı’nı Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Akın Kaya’nın yapmış olduğu 3. oturumda Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Savaş Özsu ‘Pulmoner Emboli’ hakkında bilgiler verirken, üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekan Yardımcımız Yrd. Doç. Dr. Murat Acat ise ‘Pnömoni’ hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

 

Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Karadağ’ın Oturum Başkanlığı’nı yaptığı 4. oturumda Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi  Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Ursavaş ‘Uykuda Solunum Bozuklukları’ hakkında katılımcıları bilgilendirirken Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gamze Kırkıl ‘İnterstisyel Akciğer Hastalıkları’ hakkında bilgiler verdi.

 

Oturum Başkanlığı’nı Fatih üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Kart’ın yaptığı 5. oturumda Üniversitemiz Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Çetinkaya ‘Amfizemde Akciğer Hacim Azaltıcı Tedaviler’ hakkında bilgiler verirken Yedikule göğüs Hatalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hekimlerinden Doç. Dr. Muzaffer Metin ‘Bronkoskopik Cerrahi’ hakkında katılımcıları bilgilendirdiler. Son olarak Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Araştırma ve Uygulama Hastanesi Radyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çetin Atasoy’un ‘Toraks Radyolojisi ve Olgu Örnekleri’ hakkında bilgiler vermesi ile ‘Göğüs Hatalıklarında Bilgi Güncelleme Toplantısı’ sona erdi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.