Karabük Gazeteciler ve İletişim Derneği Başkanı Çetinkaya ve Yönetimi, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ı ziyaret etti.
Karabük Gazeteciler ve İletişim Derneği, Karabük Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ı ziyaret etti.
Mehmet Çetinkaya’nın başkanlığında kısa adı KAGİD olan Karabük Gazeteciler ve İletişim Derneğinin yönetim kurulu üyeleri Zafer Acar, Ziya Alak, Semih Gülen, Sedat Karaoğlu, Ergün Başkaya ve Ahmet Özler, Karabük Üniversitesi kampüsünde Rektör Kırışık’ı ziyaret etti.
Üniversite senato toplantı salonunda gerçekleşen ziyaret toplantısına Rektör Kırışık’a, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Mustafa İnce, Doç. Dr. Nihat Yılmaz, Öğretim Görevlisi Hüseyin Kurt, Genel Sekreter Lütfü Köm ve Genel Sekreter Yardımcısı Ali Balkıs da eşlik etti.
KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, ziyaret gerçekleştiren KAGİD heyetine üniversitede yapılan son çalışmalar ve gelişmeler ile ilgili slayt eşliğinde bilgilendirme brifingi verdi.
Brifing sonrası KAGİD Başkanı Mehmet Çetinkaya, ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
“Karabük Gazeteciler ve İletişim Derneği olarak 4. kongremizi yaptık ve gördüğünüz 7 kişilik yönetimi oluşturduk. Sayın Valimizi, Sayın Başsavcımızı, ve Belediye Başkanını ziyaret ettik. Tabi Karabük Üniversitemiz de Karabük’ün önemli markalarından biri. Buradaki her gazeteci arkadaşımızın gençlik yıllarında önce hayallerini süsleyen, daha sonra da kurulduğu günleri görmeyi Allah’ın nasip ettiği ve hepimizin gurur duyduğu bir bilim yuvasıdır.
Biz Karabük basını olarak üniversitemizle yakın diyalog içinde olmak istiyoruz. Siz ne kadar, ne yaparsanız yapın bunu bir de kamuoyuna duyurma olayı var. Önce yaşadığımız şehrin kamuoyuna duyurulması var. Bunu kamuoyuna duyuran, fahri olarak, bizleriz. Ayrıca Türkiye kamuoyuna da Karabük’teki ajanstaki arkadaşlarımız aracılığıyla yine bizler duyurma gayreti içinde oluyoruz.
Karabük basını olarak, bizim derneğimiz ve Karabük’teki tüm onurlu basın mensupları arkadaşlarımız olarak, Karabük Üniversitesi’ni bu şehrin markası, onuru, gururu olarak görüyoruz. Sizi ziyaret amacımızda, yeni derneğimizin daha aktif olacağını belirtmek ve bundan sonraki süreçte de varsa biraz kopuk ilişkileri daha güzel hale getirmek. Siz de bugün Sayın Rektör Yardımcımızla, Genel Sekreterimizle ve üniversitemizin diğer üst düzey kadrosuyla bizi kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Çalışmalarınızda başarılar dileriz.
Karabük Basını, Karabük Üniversitemizin fahri olarak her zaman emrindedir. Buradaki bir başarı, bir gurur haberi bizi de gururlandırır. Burada olacak olumsuz bir olay da bizi de üzer, mümkün olduğunca kapatmaya çalışırız. Ama kapanmayan bazı şeyler de kamuoyuna yansırsa da burada bizim fazla suçumuz yoktur. Bundan sonraki süreçte de yakın, sıcak, samimi diyalog içerisinde olalım. Zaten sizin basın biriminiz var. Bizim muhabir arkadaşlarımız yakından takip ediyorlar. Hemen hemen her gün biliyorsunuz haberleriniz var. Bizim kanalımız BRTV uyduda. Türkiye ve Avrupa’ya yayın yapıyor. Diğer arkadaşlarımız da yine bir internet aracılığıyla dünyanın her tarafına haberlere duyuruyor.
Karabük’te çok güzel de bir basın var. Karabük Üniversitemiz ile basın ilişkileri, rahmetli Profesör Doktor Burhanettin Uysal döneminde en üst düzeydeydi. Biz sizin döneminizde de bu ilişkileri daha da artarak devam ettirmek isteriz. Bu amaçla buradayız.” dedi.
KAGİD Yönetim Kurulu Üyesi Ergün Başkaya ise yaptığı konuşmada, Karabük Üniversitesinin yıpranma sürecinden fazlasıyla geçtiğini ve bundan sonra daha duyarlı olunmasını belirterek, konuşmasında şunları söyledi;
“Sayın Rektör Bey çok teşekkür ederim bizi ağırladınız. Şimdi biraz önceki slaytta şunu gördüm. Bu sene beş bin altı yüz öğrenci kaydı olmuş. Geçtiğimiz yıl bu sekiz bin küsurdu, yabancı öğrencilerle on bin civarındaydı. Tabii yabancı öğrenci olayı da eskisi gibi olmayacağı belli oldu. Verileri bu şekilde gördüğüm zaman şöyle bir tablo uyandı gözümde. Yani düşüş var öğrenci sayısında ve belli bir süre sonra, dört beş sene sonra kırk, kırk beş bin öğrenci sayısı daha da aşağılara gelebilir. Eğer bu seneki beş bin altı yüz kayıttan yola çıkarak, geçen yıl ki kayıtları koruyamazsak düşüş olduğu müddetçe üniversite öğrenci sayısı da dört beş yıl içinde yarıyarıya düşecek gibi görülüyor. Tabii bunlar şu anda sadece görülen analiz sonuçları.
Karabük üniversitesi geçtiğimiz sene sıkıntılı günler yaşadı. Bir Dina olayı, bir Afrikalı öğrenciler olayı ve buna benzer olaylar. Hatta bazı ülkelerin istihbaratlarının, özellikle Afrika kökenli öğrencilerin bu üniversiteye gelmemesi için yaptığı manipülasyonlar vardı. Bunlara da maruz kaldı Karabük Üniversitesi.
Bu üniversite bizim. Üniversitemizin daha fazla yıpratılmasını istemiyoruz. Tabii bizde de bir sorumluluk olduğunu görüyorum. Habercilik refleksleriyle bazı haberlerimizi gündeme getirmemiz oluyor. Ama bu tek taraflı bir olay değil. Bu yaptırımların sonucunda doğan bir etki tepki meselesinden kaynaklanan mesela. Kısacası burada zarar veren gören kurum olarak Karabük Üniversitesi’ni görüyoruz.
Biz Karabük Üniversitesi’nin de daha fazla zarar görmesini istemiyoruz. Sonuçta burada kurum olarak Üniversitenin korunması talebindeyiz ve bunun için üzerimize düşen her türlü göreve razıyız. Yerel basında ikili ilişkilerinizi biraz daha sıcak, samimi sohbetler ortamında, zaman zaman, üç beş ayda bir, senede iki üç kere basınla sohbetler yapabilirsiniz. Burada daha samimi bir ilişkiler için de olabiliriz. Yani üniversitemizi koruyalım. Sizler de bizler de kalıcı değiliz ama Karabük Üniversitesi kalıcı.” dedi.
Karabük Üniversitesi Rektörü Kırışık ise gerçekleşen bu ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi ve Karabük Basını ile İletişim Fakültesi aracılığıyla ortak projeler yapılması talimatını verdi.
Ayrıca, Karabük Üniversitesinin olumlu tanıtımında Karabük basınından da beklentilerinin olduğunun altını çizdi.