WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

Kantarcı:”OSB’ye mutlaka bir itfaiye örgütlenmesi lazım”

Bu haber 07 Şubat 2025 - 12:44 'de eklendi ve 406 kez görüntülendi.
Çaycuma Belediyesi sınırları içinde olduğu halde, yasa gereği, sorumluluk alanı içinde olmayan Çaycuma Organize Sanayi Bölgesindeki tehlikeye dikkat çeken Başkan Kantarcı, “Organize sanayilerin içinde mutlaka bir itfaiye örgütlenmesi lazım ve bunu aslında kendilerinin kurması gerekiyor. Biz, ‘İş birliği yapalım, hizmeti üstlenelim, ama en azından personel giderlerini OSB karşılasın’ diyoruz. Bu çağrıyı daha önce de yaptım, ama bir sonuç alamadım.” dedi.
Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Belediye Meclisi şubat ayı toplantısında bazı açıklamalarda da bulundu. Kartalkaya’da meydana gelen yangın faciası sonrası gelişmelerle ilgili konuşan Başkan Kantarcı, “Bu yangın felaketinde maalesef yine çok gereksiz spekülasyonlar oldu, açıkçası biz de kendimizi iyi hissetmiyoruz. Şimdi bölgenin en iyi, en güçlü itfaiyesine sahibiz. Sadece Çaycuma’ya değil Çaycuma’nın çevresindeki her yere hizmet vermeye çalışıyoruz. Çaycuma İtfaiyesi’nin herhangi bir yere hizmet vermesinden dolayı sorumlu tutulması düşünülebilir mi? Gidip bir yere itfaiye ile ilgili rapor veriyorsunuz orası ile ilgili bir olay olduğunda siz sorumlu oluyorsunuz, hâlbuki belediye sınırları içerisinde değil. Bu tarz olaylar ve belirsizlikler var.” dedi.
OSB’LER HERHANGİ BİR VERGİ DE ÖDEMİYORLAR AMA BİZDEN İSTİYORLAR
Çok sayıda kurumun imar yapma yetkisi olduğunu söyleyen Başkan Kantarcı, “Bakın Türkiye’de imar konusu paramparça edildi.  TOKİ’nin imar planı yapma imar verme yetkisi var. Bütün organize sanayi bölgeleri kendi ruhsatlarını kendileri kesiyor. Organize sanayi bölgeleri ister sera, ister endüstri olsun emlak vergisinden muaf. Yani belediye sınırları içerisinde oldukları halde özerk bir yapıya sahipler. Belediyelere karşı adeta zırhları var, herhangi bir vergi de ödemiyorlar ama bizden istiyorlar.” diyerek açıklamalarını sürdürdü.
KARTALKAYA’DA BİR İTFAİYE ARACI OLSA, İLK MÜDAHALEYİ YAPSA, BELKİ DE BU FELAKET YAŞANMAYACAKTI
Kantarcı sözlerine, “Şimdi içinde 50 tane fabrika bulunan Çaycuma’nın göz bebeği bir organize sanayi bölgemiz var. Burada hammaddesi yanıcı olan, çok tehlikeli maddeler işleyen fabrikalar var. Orada kaç defa yangın çıktı, itfaiyemiz çok başarılı müdahalelerle ciddi felaketleri önledi. İtfaiyemiz olmasa, bir plastik fabrikası belki de infilak edecekti, bunu önledik. Bir kâğıt fabrikasında çıkan yangına günlerce müdahale ettik. İlk müdahale çok önemli, Kartalkaya’da bir tane itfaiye aracı olsa ve ilk müdahaleyi yapsaydı, belki de böyle bir felaket yaşamayacaktık. Bizim bu Organize’deki müdahalelerde başarılı olmamızın en büyük sebebi İstasyon semtinde müfrezemizin olması. İlk müdahaleleri hemen oradan yaparak büyük felaketlerin önüne geçtik.” ifadeleriyle devam etti.
ORGANİZE SANAYİLERİN İÇİNDE MUTLAKA BİR İTFAİYE ÖRGÜTLENMESİ LAZIM
Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi yetkililerine çağrıda bulunan Başkan Kantarcı, “Biz nasıl ki İstasyon semtimize bir müfreze koyduk, Çaycuma Organize Sanayi Bölgesinin içine de bir müfreze koyalım. Ama personelinin ücretini siz ödeyin, biz de itfaiye hizmetini yerine getirelim. Organize sanayilerin içinde mutlaka ve mutlaka bir itfaiye örgütlenmesi lazım ve bunu aslında kendilerinin kurması gerekiyor. Biz iş birliği yapalım, hizmeti üstlenelim ama en azından personel giderlerini siz karşılayın. Bu çağrıyı daha önce de yaptım, ama bir sonuç alamadım. Belki yaşanan kötü olay sayesinde, sizlerin de kamuoyu oluşturmanızla bu hizmet yerine getirilir.” diyerek açıklamalarını sürdürdü.
EN ÖNEMLİ ŞEY ÖNLEYİCİ TEDBİR
İnsanların ölüp felaketler olduktan sonra bir şey yapmanın anlamı olmadığını da söyleyen Başkan Kantarcı, sözlerini, “En önemli şey önleyici tedbir. Şimdi Çaycuma’daki bir takım otellerin, kamu yapılarının, birçok tesisin bu konuda gözden geçirilmesi gerekiyor. Bu işler, ‘İtfaiye gelsin söndürsün’ demekle olmuyor. Onun için yaşadıklarımızdan ders çıkarıp kendi ölçümüzde tedbir almamız gerekiyor. İtfaiyemizin yönlendirmesi doğrultusunda, kendimizi, evimizi, iş yerimizi, her şeyimizi gözden geçirmemiz lazım. Basit bir yangın söndürme tüpü ilk anda çok işe yarayacak bir şey. Alıyorsunuz, koyuyorsunuz ve belirli bir süre sonra ömrü doluyor. Yenilenmesi lazım ama unutuluyor. Sonra yangın anında işe yaramadığı için olay felakete dönüşüyor.” diyerek tamamladı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.