Karabük Üniversitesi Türkiye’de 8.Sırada
2013 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu verilerine göre Lisans Programları kontenjanı en fazla olan Üniversiteler sıralamasında Kılavuzda yer alan Türkiye’deki 162 üniversite arasından Karabük Üniversitesi 8. Sırada yer aldı.
2013 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu verilerine göre Lisans Programları düzeyinde kontenjanı en fazla olan 162 üniversite arasında; İstanbul Üniversitesi 119 program 12.391 kontenjan ile 1. sırada yer aldığı sıralama da Gazi Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Marmara Üniversitesi’nin ardından 96 program 7.555 kontenjan ile Karabük Üniversitesi 8.sırada yer aldı.
Karabük Üniversitesi kuruluşu ile hazırladığı stratejik plan doğrultusunda büyümeye devam ettiğini belirten Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal: “Türkiye’nin en hızlı büyüyen üniversitesi iddiasındaki Karabük Üniversitesi’nin bugünkü sayısal veriler ışığında artık bunun bir iddia olmadığı sonucunu ortaya koymuştur. Geçen 6 yıllık süre içerisinde Karabük Üniversitesi hem kuruluşunu tamamladı hem de büyük başarılara imza atarak, büyük bir gelişme sergiledi ve 162 üniversite arasından 8. Sıraya yükseldi. Bugün 31.070 öğrenci sayısı ile eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini sürdüren ulusal ve uluslararası platformlarda hızla büyüyen, fark yaratan bir üniversite konumuna gelmiştir. 8 bin öğrenciye verdiği Hazırlık Eğitimi ile Türkiye’de en fazla Hazırlık Eğitiminin verildiği Karabük Üniversitesi farklılıklarıyla fark yaratmaya devam ediyor. Karabük Üniversitesi’nin yakaladığı bu ivme ile ‘BİZ’ olunduğunda nelerin başarılabilindiğinin de bir göstergesidir. Bu başarılara birlikte imza attığımız Karabük Üniversitesi çalışma arkadaşlarıma, öğrencilerime, bize inanan ve katkılarını esirgemeyen değerli Karabük Halkına bana bu onuru yaşattıkları için şükranlarımı sunar, 2013-2014 akademik yılımızın Üniversitemize, kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim.” dedi.
Bunun çokta övünülecek bir şey olmadığını önümüzde ki 3-5 yıl içinde hepimiz göreceğiz.Çok öğrenci mi önemli, yoksa mezun olduktan sonra iş bulabilmek mi önemli?Sonuç olarak ileri ki yıllarda bazı bölümlerin kapanma durumuna gelip gelmeyeceği tartışılmalı yatıırmlar ona göre yapılmalı.