WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

Karabük Üniversitesinde Tıp Bayramı kutlandı

Bu haber 15 Mart 2018 - 10:10 'de eklendi ve 4.022 kez görüntülendi.

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından 14 Mart Tıp Bayramı günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Kürtül ile Prof. Dr. Ali Güneş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Şahin, İl Sağlık Müdürlüğü Protokolü Dr. İsmail Kara, KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Erkan Doğan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“Sağlık alanında şu anki durumumuz için devletimize ve hükumetimize ne kadar teşekkür etsek azdır”

Etkinlikte konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Türkiye’nin sağlık alanında ciddi mesafeler kaydettiğini belirterek geçmiş yıllarda hastanelerde hastaların 8-10 kişilik odalarda kaldığını, şimdi ise iki kişilik veya tek kişilik, banyosu, tuvaleti olan odalarda kalındığını söyledi. Geçmişteki görüntülerin insanlara hastalanma ve hastaneye yatma korkusu verdiğini de ifade eden Rektör Polat, “Şu anki durumumuz için devletimize ve hükumetimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Çünkü hem hastalar hem de sağlık çalışanları için çok güzel ortamlar hazırlandı.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında sağlık ve tıp alanındaki sorunlara rektör olduktan sonra vakıf olduğunu söyleyen Rektör Polat, “Rektör olduktan sonra hiç bilmediğimiz sorunlarla iç içe girmiş olduk. Ben bu göreve geleli üç yıl oldu. Öncelikli hedefimiz Tıp Fakültesi öğrencilerimizi Zonguldak Tıp Fakültesinden buraya getirmekti. Şu an öğrencilerimiz derslerini burada görüyor. Bunun için gerekli tüm alt yapıyı hazırladık.” diye konuştu.

Son olarak Karabük Üniversitesinin daha fazla uluslararası öğrenci alacağını söyleyen Rektör Polat, Tıp Fakültesine de aynı oranda daha fazla uluslararası öğrenci kabul edeceklerinin bilgisini verdi. Rektör Polat, “Filistin’den daha fazla öğrenci getirebilmek için bir ay içerisinde Gazze’ye bir ziyaretimiz olacak. Tıp Fakültesi Dekanımızı da götüreceğiz. Filistin’den öğrencileri kendi yapacağımız sınavla alıp, Üniversitemize getireceğiz. Onların burada eğitimlerini almalarını sağlayıp, ülkelerine döndükten sonra kaliteli hizmetler yapmalarını hedefliyoruz. Hepinizin tekrardan Tıp Bayramınızı kutluyorum.” diye konuştu.

“Bugün 10 TL’ye satılan antibiyotik 15 sene önce 5 katı fazla fiyata satılıyordu”

“Bugün hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızın bayram günüdür.” diyerek sözlerine başlayan Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Şahin, bayramların birliktelik ve dayanışma günleri olduğunu söyledi. Konuşmasının devamında ülkemizde sağlık alanında yapılan iyileştirmeler hakkında bilgiler veren Prof. Şahin, “Ülkemizin yeni sağlık politikaları sayesinde aile sağlığı merkezleri, hastaneler ve eğitim, araştırma kurumlarının sayısının artırılması insanların sağlığa ulaşabilme imkanlarında ciddi gelişmeler elde edilmiştir.” dedi. İnsanların 15 yıl evvel sevk alamadan hastanelere gidemediğini belirten Prof. Şahin, günümüzde vatandaşın sağlık hizmetine doğrudan ulaşmasının temin edildiğini söyledi.

Günümüzde 10-15 TL’ye satılan bazı antibiyotiklerin bundan 15-20 yıl öncesinde 5 katı daha pahalıya satıldığı bilgisini de veren Prof. Şahin konuşmasını şöyle noktaladı: “Son yıllarda tıp fakültelerinde verilen pratisyen ve uzman hekimlik eğitiminin de kalite ve kapsamı hususunda ciddi gelişmeler yaşanmıştır. Tıp Fakültelerimizin birçoğu uluslararası öğrenci kabulünde ciddi mesafeler almışlardır. Bölgemizin, Türk ve akraba topluluklarının parlayan yıldızı Türkiye Cumhuriyeti söz konusu topluluklardan ciddi miktarda öğrenci kabul etmektedir.”

“Karabük Halkına 3 bin kişilik sağlık çalışanı ile hizmet vermekteyiz”

Doktorların ve sağlık çalışanlarının, insanların yaşam kalitesini yükseltmek ve halka daha sağlıklı bir hayat sağlamak için bütün zorluklara rağmen görevlerini yerine getirdiklerini belirten İl Sağlık Müdürlüğü Protokolü Dr. İsmail Kara, “Sağlık çalışanlarımız bunları yaparken karşılık beklemeden, emeklerinin karşılığını hak ettikleri şekilde almadan, erdemli bir şekilde, sadece mesleki ve insani sorumluluklarını yerine getirmektedir.” ifadelerini kullandı.

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü hizmetleri hakkında da bilgiler veren Dr. Kara şunları söyledi: “Karabük İl Sağlık Müdürlüğü olarak KBÜ Eğitim Araştırma Hastanesi, Safranbolu Devlet Hastanesi, Yenice Devlet Hastanesi, Eflani ve Eskipazar Devlet Hastaneleri, 112 İl Ambulans Servisi, Aile Hekimliği birimlerimiz, Toplum Sağlığı Merkezlerimiz, KETEM, Verem Savaş Dispanserimiz ve Sağlık Evlerimiz ile Karabük halkına 7/24 sağlık hizmeti sunmaktayız. Bu hizmetleri yaklaşık 217 uzman doktor, 186 pratisyen hekim, 50 diş hekimi 763 ebe ve hemşire ve 747 diğer sağlık çalışanları olmak üzere yaklaşık 3 bin kişilik bir ekiple vermekteyiz.”

“14 Mart 1827 ülkemizde modern tıp eğitiminin başladığı gündür”

14 Mart 1827 tarihinin ülkemizde modern tıp eğitiminin başlangıç günü olduğu bilgisini veren Karabük Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Erkan Doğan ise “Osmanlı Padişahı Sultan 2. Mahmut döneminde, Hekimbaşı Behçet Efendi’nin girişimi ile, 14 Mart 1827 Çarşamba günü, batılı anlamda ilk tıp mektebi olan, Tıbhane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire kurulmuştur.” dedi.

Tıp Bayramının ilk kez 1. Dünya savaşı sonunda İstanbul’un işgal edildiği günlerde kutlandığını belirten Yrd. Doç. Dr. Doğan, “İşgal kuvvetlerine karşı, tıp öğrencilerinin bir tepkisi olarak 14 Mart 1919 yılında, tıbbiye 3. sınıf öğrencisi Hikmet Boran’ın önderliğinde işgali protesto için tıp okulu öğrencileri toplanmış ve onlara devrin ünlü doktorları da destek vermiştir. Böylece tıp bayramı işgali protesto etmek amacıyla tıp mesleği mensupları tarafından kutlanmıştır.” şeklinde konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.