Orman yangınlarında büyük önem arz eden orman yolları, Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından da önemsenmekte ve ciddiyetle takip edilmektedir. Orman Genel Müdürlüğünce yeni yollara önem vermekle birlikte mevcutların standartları büyük onarım, sanat yapısı ve üst yapı çalışmaları ile iyileştirilmektedir. Orman yangınlarında yangın sahasına daha hızlı ulaşarak erken müdahale ile orman yangınlarının kısa sürede söndürülmesine imkân sağlaması ve kırsal kalkınmanın da OGM olarak lokomotifi olmamız nedeniyle orman yolları büyük önem arz etmektedir.
Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünde 2017 yol yatırım programları tamamlanıyor. Aplikasyon ve ihaleleri bahar aylarında yapılan programların tamamı % 100 olarak en kısa zamanda tamamlanacak.
Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, “2017 yılı içinde ek programlar ile birlikte; standartlardan taviz vermeden ve bölgedeki yangınla mücadele, ormanların işletilmesi, koruma, silvikültür vb. ormancılık faaliyetlerinin daha etkin ve hızlı bir biçimde yapılabilmesi için planlanmış olan toplam 175 km yeni yol, 124 km büyük onarım, 123 km Üst yapı, 171 km sanat yapısı yapıldı.
Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanımızda 7 bin 47 km orman yolu ağımız bulunuyor. Bu yolların yapım ve bakımı ekiplerimizce gerçekleştiriliyor. Mevcut orman yolu ağımıza ilaveten 2017 yılı içinde planlanan 176 km yeni yolumuz tamamlanmak üzere. Bunun yanında orman yolu ağımızdaki onarım ve alt yapı çalışmalarına da devam ediyoruz. 2017 yılı sonuna kadar 204 km altyapı (menfez ve büz), 125 km büyük onarım ile 161 km üst yapı çalışmamız tamamlanmış olacak.
Bartın, Karabük ve Zonguldak illerini kapsayan % 59’u ormanlarla kaplı Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünde orman içi yollar orman ürünlerinin ekonomik olarak taşınması, orman içinde ekim, dikim, doğal gençleştirme gibi silvikültürel etkinliklerin zamanında gerçekleştirilmesi, ormanın sürekli ve kontrollü biçimde korunması için gerekli malzeme ve personelin taşınması, orman yangınlarının ve böcek afetlerinin denetim altına alınması, kontrollerinin yapılması, malzeme ve personelin orman içine taşınması, orman işçilerinin denetimi, dağınık orman içi köyler arasından ulaşım, orman içi ekoturizm ve mesire yerlerinin ulaşıma açısından katkıda bulunması açısından önem arz ediyor.” dedi.