Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı’ya Veda
Karabük Üniversitesi Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonunda, Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Güneş, Kurucu Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Dekanlar, Müdürler, Akademik, İdari Personelinin katılımıyla Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı’ya veda programı gerçekleştirildi.
Programda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı’nın görevleri, çalışmaları, başarıları ve üniversiteye olan katkılarının yansıtıldığı, aynı zamanda hayatından kısa kesitlerin anlatıldığı kısa film katılımcılara izletildi.
Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Güneş; “Öncelikle hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bugün bana tebliğ edilen ağır bir sorumluluğun altına girmiş bulunmaktayım. Bu vesile ile bizleri yalnız bırakmayacağı sözünde bulunan başta Kurucu Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a ve öğretim üyesi arkadaşlarıma teşekkürlerimi arz ediyorum. İki gündür bazen hüzünlü bazen de mutlu olduğumuz anlar oldu. Üniversitemizin çok değerli bu üniversitenin temellerinin atılmasında ve kalkınmasında çok büyük emeği olan çok değerli iki büyüğümüzü farklı ortamlarda çalışmak üzere yolcu ediyoruz. Hocalarımızın tecrübeleri üniversitemize çok büyük katkılar sağlamıştır. Bizlerde başta Prof. Dr. Burhanettin Uysal olmak üzere ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Kadı üniversitemize kattığı bilgi ve tecrübeleri bizlere her zaman ışık tutacaktır. Mutluyuz çünkü iki değerli hocamız da farklı bir alanda bu ülkenin inşası için görev üstlenmek üzere yola çıktılar. Onların başarısı bizleri daha çok mutlu edecektir. Ben Karabük Üniversitesi’ne geleli dört buçuk yıl oldu. İlk tanıştığım kişi Kurucu Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal idi. Ardından Prof. Dr. İbrahim Kadı hocamla tanıştık ve çeşitli projelerde, görevlerde yer aldık. Bize her zaman yol gösterici oldu. Bundan sonraki yaşamında da çok başarılı olacağına inanıyorum. Dışarıda eleştirmek kolaydır. Bir işin içine girdikçe zorluklarını, sıkıntılarını görüyorsunuz. Bu emek, bu mimari, bu medeniyetle Karabük Üniversitesi’nin nasıl meydana geldiğini görebilmek için işin içine girmek gerekiyor. Çok zorlu süreçlerden geçildiğini görüyorum. Ben Prof. Dr. Burhanettin Uysal ve Prof. Dr. İbrahim Kadı’ ya bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum, Allah yollarını açık etsin katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
Rektör YardımcısıProf. Dr. İbrahim Kadı: “Bu programın düzenlenmesinde katkı sağlayan, buraya kadar gelen mesai arkadaşlarıma böyle güzel bir törenle beni uğurladığınız için sonsuz teşekkür ediyorum. Karabük Üniversitesi’nin temelini teşkil eden fakültelerden Teknik Eğitim Fakültesi’nin ilk Öğretim Üyesiyim. Karabük’e ilk geldiğimde KARDEMİR AŞ’nin girişinde bir binada sıkışıp kalmıştı, sınıf yoktu ilkokulda, laboratuvarlar yoktu hafta sonları Meslek Liselerinde ders yapıyorduk. Farklı yerlerde kurduğumuz küçük laboratuvarlarda eğitimimizi sürdürdük. 50 öğrencimiz vardı, bu öğrenciler ne kadar siyasi, sivil toplum örgütü iş varsa öğrenciler yapıyordu. Bu öğrencileri kazanmak için bilgisayar laboratuvarlarımızı 7 gün 24 saat açık tuttuk. Üniversitemizin kuruluş yıllarında hiçbir şeyimiz yoktu. Rektörümüzün destekleriyle birçok kamu kurumlarından destek aldık. Birçok akademik, idari personel arkadaşımızla birlikte öğrenci sistemi otomasyonunu geliştirmek için geceler boyu çalıştık. Bu fedakâr çalışma arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Bu eser istemesini bilen, koordine eden kapı kapandığında pencereden, pencere kapandığında bacadan, baca kapandığında tünel açarak istediğini almayı bilen kaptan sayesinde bu noktaya geldi. Bu eser Karabük halkının, hayırseverlerinin özelliklede KARDEMİR A.Ş.’nin destek ve katkılarıyla buraya geldi. Bu kaptanın ve ekibinin maharetiydi. Karabük halkı çalışanları öğrencileri ve tüm paydaşları Türkiye de marka olmuş bu değeri her zaman destekleyecektir. Üniversitemiz yeni kurulduğunda Ar-ge merkezi için Kalkınma Bakanlığı’na proje sunduğumuzda yeni kurulmuş bir Üniversitenin bunun altından kalkamayacağımızı söylediler. Rektörümüzün girişimleriyle Kalkınma Bakanlığı’ndan bir ekip gelerek yerinde incelemelerde bulundu. Şu anda Türkiye’yi örnek gösterilen ve geleceğin demir çelik alanındaki mükemmeliyet merkezi olan Demir Çelik Enstitüsü ve Ar-ge merkezi ortaya çıktı. Bu eserlerin ortaya çıkması kolay değildi. Benim hayatım kuruluşlarla geçti. Karabük Üniversitesi’ne geldiğimde Teknik Eğitim Fakültesi ve buranın kuruluşu tamamlandı. Yeni kurumlar oluşturmak için yelken açmanın zamanı geldi.Kuruluşundan beri görev yaptığım üniversitede birçok görevde bulundum. Bir taraftan üniversitenin kurumsallaşması, bir taraftan da yeni kurumların oluşması için hayatım geçti. Elbette bu görev kolay değildi. Bu esere emin olun her ne olursa olsun her zaman destek olurum. Ben Karabük’ü, Karabük Halkını, Karabük Üniversitesi’ni ve öğrencilerimizi çok sevdim. Bu muhteşem veda programın hazırlanmasında katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de bana her zaman destek veren eşim Çiğdem Kadı’ya ediyorum.” dedi.