WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

Üniversite Sanayi İşbirliğiyle Bir İlke İmza Atıldı

Bu haber 11 Temmuz 2013 - 11:40 'de eklendi ve 3.823 kez görüntülendi.

ar_ge

Üniversite Sanayi İşbirliğiyle Bir İlke İmza Atıldı

 

Karabük Üniversitesi ve Kardemir Aş işbirliği ile Türkiye’de ilk olan bir projeye imza atılıyor.

Ar-Ge Projesi olan ‘ Ray Profil Haddehanesi Tav Fırında Yakıt Optimizasyonu Yapmak, Atık Isıdan Maksimum Yararlanmak Amacıyla Yeni Bir Reküperatör ile Ekonomizer Tasarımı ve Sisteme Entegrasyonunun Yapılması’ projesinin tanıtımı Kardemir’de  yapıldı.

KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü Fadıl Demirel, KARDEMİR A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Metin Altan, Üniversite Dekanları ve Müdürleri, KARDEMİR A.Ş. Ünite Müdürleri ve basın mensupları katıldı.

TEYDEB Ar-Ge Projesi Tanıtım Toplantısında ilk olarak Proje tanıtımını yapan KARDEMİR Ray Profil Haddehanesi Müdürü İbrahim Tozlu; “KARDEMİR A.Ş’nin ve Türkiye’nin ilklerinden sayılacak olan hem enerji tasarrufu sağlayan hem de kalite artışını ve çevreye katkı sağlayan Ray Profil Haddehanesi Tav Fırınında yakıt optimizasyonu yapılarak atık ışımalarının değerlendirmesi projesinde Karabük Üniversitesi’yle beraber başarı ile tamamlamış bulunmaktayız. Şuanda proje %100 uygulamada olup 6ayda kendini amorti edecektir.” dedi. Projenin Üniversite- Sanayi içerisinde yapılması ile yakıt optimizasyonu, Atık Isıların Değerlendirilmesi, Çevre Emisyonun Azaltılması ve Ürün ve Kalite verimliliği olmak üzere bu dört madenin var olması dolayısıyla Türkiye’de bir ilk olduğunu vurgulayan İbrahim Tozlu sunumlarında projenin kapsamı, Projenin katma değeri, proje kapsamında sağlanan faydalar hakkında katılımcılara bilgilendirirken son olarak ; “Projede sonuç olarak maliyette azalma, verimlilikte artış tasarruf, ürün kalitesinde artış, sistem hizmet ömründe artış, iş kazası risklerinde azalma, sektörde rekabet ortamında güç kazanma, ekip çalışması bilinci güçlenme, Ar-Ge faaliyet misyonu sağlanmış ve Üniversite sanayi işbirliğinin önemi pekiştirilmiştir.” dedi.

TYDEB Ar-Ge Projesinin Üniversite-Sanayi işbirliğinin en güzel örneği olduğunu vurgulayan Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Enerji ve Çevre Teknolojileri Birimi Müdürü Prof. Dr. Durmuş Kaya; “ Enerji Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü 2012 Ekim Döneminde başvurusu yapılan ve Verimlilik Artırıcı Projelerden kabul edilen 11 projeden 10’u Karabük Üniversitesi danışmanlığında hazırlanmıştı. Üniversite olarak KARDEMİR A.Ş.’nin çevre ile yapmış oldukları çalışmaları yakından takip ediyoruz ve yapılan bu çalışmalardan da oldukça memnunuz.” diyerek katılımcıları muhtemel uygulanabilecek diğer projeler ile ilgili de bilgilendirdi.

TEYDEB Ar-Ge Projesi Tanıtım toplantısında projelerinin tanıtımının ardından açılış konuşmalarına geçildi. Açılış konuşmasını gerçekleştiren KARDEMİR Genel Müdürü Fadıl Demirel; “ Öncelikle tüm katılımcılara hoş geldiniz demek işitiyorum. Bugün  burada üniversite – sanayi işbirliğinin en güzelini yaşıyoruz. Az önce değerli arkadaşlarımız projenin akademik ve teknik çalışmaları hakkında bizlere bilgiler verdiler. Karabük’ün iki önemli kuruluşu vardır. Biri Karabük Üniversitesi diğeri KARDEMİR A.Ş’dir. Bu iki kuruluş bir araya geldiği zaman müthiş bir sinerji ve sayısız fayda ortaya çıkartıyor. Kardemir olarak işlerimizi bir yere kadar yapabiliyoruz ondan sonra Karabük Üniversite’sinden bilimsel olarak yardım alıyoruz. Biz üniversitemize fiziksel olarak binalar yapıyoruz ancak geri kazanım olarak Üniversitemizdeki Profesörler, Doçentler ve daha bir çok değerli hocamızın projelerini kazanıyoruz. Fabrikamız Karabük’ün parlayan yıldızı anacak fabrikamızın da parlayan yıldızı Karabük Üniversitesi’dir. Bizim mühendislerimiz kitaba bağlı kalan mühendislerden değil çağa ayak uyduran mühendislerdir. Her gün değişen çağı yakından takip etmeniz gerekmektedir tabi bunu da ancak bir ayağınızın üniversite olması ile sağlayabilirsiniz. Personelimizin büyük bir kısmı Karabük Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktoralarını yapmaktadır. Bugün tanıtımını yapmış olduğumuz TEYDEB Ar-Ge Projesi’ni yakından takip etmiş birisi olarak Üniversitemizde çalışan bilim adamlarının ve öğren gören öğrencilerin böyle bir projede yer aldıkları için çok şanslılar. Ben bu ve bunun gibi projelerin en büyük yararının ve katkısının Karabük’e olacağını düşünüyorum. Buradaki en büyük anlayışı ve desteği Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’dan gelmektedir. Bizde kendisine ayak uydurmaya çalışıyoruz. Ben sizlerin huzurunda kendisine, Üniversitemiz personeline ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Karabük Üniversitesi kurulalı henüz 6 yıl olmasına rağmen bugün bir başarıyı kutlamak ve bu başarıyı örnek olarak başkalarına göstermekten dolayı memnuniyetini belirten Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal açılış konuşmasında; “ Karabük Üniversitesi’nin en büyük şansı Karabük’te ve Karabüklünün gönlünde kurulmuş olmasıdır. Karabük Üniversitesi Türkiye’nin imarına ve sanayileşmesine en büyük katkıyı vermiş olan Karabük Demir Çelik Tesislerinin olduğu şehirde kurulmuştur. Bu 76 yıllık tecrübeyi Karabük Üniversitesi kullanma imkânı yakalamış oldu. 6 yıl içerisinde çok büyük gelişmeler gösterdik. Bu gelişme sadece ülkemiz nezlinde değil  dünya nezlinde takip edildi ve  1 Temmuz’da İsviçre’ de ‘Dünyanın En İyi Üniversitesi Karabük Üniversitesi seçilirken beni de Yılın En İyi Rektörü’ seçildim. Burada en büyük teşekkürü Karabük halkına, KARDEMİR AŞ. Yönetimine, çalışanlarına özellikle işçilerine ve değerli çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çünkü bizi bu başarıya götüren buradaki yapılaşma ve sevgi kanallarının açık olmasına bağlıyorum. Yapmış olduğumuz projelerinin geri dönüşümü iki ay, altı ay ve bir yıl gibi bir süre. İsterseniz kazanacağınız tasarrufunuz bir lira olsun eğer iki ay sonra bunu kar hanenize yazıyorsanız bu müessese rekabet edilebilir anlamına gelecektir. Çünkü maliyetleri azalacaktır ve rekabet etme şansını yakalayacaktır. Bugünlerde gençlerimiz Üniversite tercihleri yapmaktadır. Karabük Üniversitesi ve KARDEMİR A.Ş. arasında ve diğer müesseseler arasında yapılan üniversite ve sanayi işbirliği gerçekten önemli bir örnek olduğuna inanıyorum ve sevgili gençlerinde bunları göz önünde bulundurarak üniversite tercihlerini gerçekçi bir şekilde yapacaklarına inanıyorum ve başarılarımızın daim olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından tüm katılımcılar ile birlikte Ray Profil Haddehanesi saha gezisi gerçekleştirildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.